U sklopu projekta 'Svi na zeleno' snage su udružili 'Radio Sljeme', udruga 'Zelene stope' i gradonačelnik Milan Bandić' koji su zajedničkim snagama očistili Sljeme.


Uspješno je završena prva velika akcija čišćenja okoliša u sklopu projekta 'Svi na zeleno' koja je u subotu  održana na vrhu Medvednice u organizaciji 'Radio Sljemena' i udruge 'Zelene stope'. Brojni planinari i ljubitelji prirode odazvali su se pozivu i vrijedno očistili otpatke iz šume. Bilo je tu od papirnatih maramica i razne ambalaže do automobilskih guma i drugog otpada za kojeg je gotovo nevjerojatno da se našao usred zaštićenog parka prirode.

FOTO: Paklene slike iz Rajske doline

Vezani članci Andrej Plenković i Milan Bandić Bandić o potresu: ''Građani su krivi što nisu ulagali u svoju imovinu'', kaže da su upitne plaće za svibanj Milan Bandić Bandić o obnovi potresom oštećenog središta Zagreba: "Kroz maraton od pet, šest godina gradnje, bit će ljepši nego što je bio"

Vrhunac akcije bilo je izvlačenje jedne od posljednjih olupina iz medvedničke šume, narančastog 'fiće' kojeg su zajednički izvukli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, poznati fotograf s desetogodišnjim iskustvom izvlačenja olupina diljem Hrvatske Romeo Ibrišević, te novinar Radio Sljemena Ivan Hlupić. Olupina će biti izložena na ovogodišnjoj izložbi cvijeća 'Floraart' na Bundeku, a projekt 'Svi na zeleno' nastavlja se do sredine lipnja različitim aktivnostima u cilju podizanja ekološke svijesti građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook