Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomozite životinjama

FOTO: Paklene slike iz Rajske doline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 7 godina akcije 'Očistimo Hrvatsku od olupina' i izvađenih više od 14 tisuća olupina, mala ali hrabra ekipa udruge Zelene stope susrela s nevjerojatnim prizorima zagađenja okoliša.

U Parku prirode Žumberak Samoborsko gorje u predjelu zvanom Rajska dolina na mikro lokaciji Vilinske jame članovi lovačkog društva Srna iz Samobora, prilikom redovitog obilaska svog lovišta vidjeli su dokaz ljudskog nemara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinuti su Veliki prosvjed liječnika: ''Pandemija će završiti, ali ne postoji cjepivo protiv druge opasnosti koja nam prijeti'' Molunat: Akcija čišćenja mora - 4 Akcija čišćenja morskog dna Najjužnije mjesto na moru krcato smećem: Iz mora izvukli 1200 vreća punih otpada, najvećim dijelom plastike

U potoku iz kojeg je moguće piti vodu, desetak davno odbačenih olupina i smetlište. Poznato je kako litra motornog ulja zagadi milijun litara vode. Desetak olupina, tko zna kada odbačenih, teško da će priroda sama reciklirati. Članovi udruge organiziraju akciju vađenja olupina i u nedjelju pozivaju sve ljubitelje prirode. Okupljanje je u 8 sati u selu Grdanjci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene