Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kaže da je pokretanje USKOK-ove istrage o navodno ilegalnim izmjenama zagrebačkog GUP-a za njega 'veliko iznenađenje'.


Nakon što je USKOK objavio kako je pokrenuo istragu zbog sumnje u nezakonite izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je priopćio kako ta istraga za njega predstavlja iznenađenje, uvjeren da je Grad radio sukladno zakonima te u interesu Zagreba i njegovih građana.

>> Zagreb: Bivši pročelnici pod istragom USKOK-a zbog izmjena GUP-a

Vezani članci Prosvjed ispred zbog zagrebačkog GUP-a - 3 Bandićeve izmjene GUP-a mogle bi potpuno promijeniti lice Zagreba: "Stotine tisuća zelenih kvadrata prenamjenjuje se u stambene" Milan Bandić Milan Bandić ispričao se svima kod kojih se pozivao doma da provjeri odvajaju li otpad: ''Neću to više nikad reći''

'Informacija o pokretanju istrage od strane USKOK-a zbog navodnih ilegalnih izmjena zagrebačkog GUP-a uistinu predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom da smo u dosadašnjem radu uvijek bili i jesmo u potpunosti dostupni i transparentni po osnovi bilo kojeg upita, pa tako i istražnih tijela s kojima smo i po ovom pitanju tijesno i blisko surađivali', ustvrdio je Bandić.

Dodao je da problematika oko izmjena GUP-a nije nova, već datira iz 2003. godine, napominjući kako nakon verifikacije Skupštine i obavijesnih radnji u 2010. godini nisu uočene, niti je bilo ikakvih nepravilnosti 'pa će se, s obzirom na to, nastaviti s radom na način kako smo to činili i do sada'.

'Osobno vjerujem da je sve što je poduzeto u tom razdoblju napravljeno sukladno zakonima i pozitivnim propisima Republike Hrvatske, prvenstveno vodeći računa o interesima grada Zagreba, poštujući zahtjeve građana, držeći se procedure i pozitivnih zakona', zaključuje Bandić u priopćenju.

USKOK je pokrenuo istragu protiv osmero osumnjičenih za nezakonite izmjene zagrebačkog GUP-a, koje se tereti da su u najmanje 43 slučaja nezakonito i neovlašteno izmijenili i dopunili prostorno-plansku dokumentaciju.

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, a mediji nagađaju da su se pod sumnjom za zlouporabe kojima su oštećeni gradski proračun, ali i brojni potencijalni investitori, našli bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović-Pavičić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, šef Stručne službe gradonačelnik Vidoje Bulum, savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i još nekoliko osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook