Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Koalicija za premijera'

Bandić: 'Najugroženiji u Zagrebu dobivaju besplatno dopunsko osiguranje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Koalicija za premijera' predstavila je izborni program u Kninu.

Program će predstaviti Milan Bandić, predsjednik 365 – Stranke rada i solidarnosti, Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke: Reformisti, Ljubo Jurčić, predsjednik Novog vala - Stranke razvoja, zatim Jurica Šoić prvi čovjek HSS-a Stjepan Radić te Milivoj Špika, čelnik Bloka umirovljenici zajedno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izborna kampanja Božo Petrov: Most će za četiri dana otkriti jamstva za suradnju Slika nije dostupna Bandić: 'O kampanji pitajte dokazano nesposobne i nedokazano sposobne'

Radimir Čačić (NS Reformisti) kazao je koji su naglasci na kojima njegova stranka inzistira.

'Decentralizacija zemlje nužna je za zemlju kakva je Hrvatska, koja je po mnogo čemu najneuspješnija u Europi, i jedina bolesnija po pitanju centralizacije od nas je Grčka. Na bolestan i štetan način upravlja se Hrvatskom.

Treba skinuti teret nadgradnje s krhkih pleća hrvatskog gospodarstva koje se bori i uspijeva jedva preživjeti. Javna uprava, javne tvrtke su nadgradnja koja je preveliki teret, a premali rezultat. Za javne tvrtke predlažemo depolitizcaiju te JPP u energetskom sektoru. U gospodarskom smislu je formiranje garancijskog fonda za podršku svakoj investiciji i gospodarstvu.

Subvencionirani vrtići, besplatni i dostupni u svakom selu, besplatno obrazovanje, prijevoz i dužbenici od osnovne do srednje škole, te besplatno visokoškolsko obrazovanje', poručio je Čačić.

Milan Bandić istaknuo je koji su prioriteti Hrvatske, odnosno pet stvari koje 'Koalicija za premijera' želi afirmirati.

'Nema naprijed dok ne afirmiramo pet stvari. Znanje, struku i kompetenciju, sposobne a ne podobne. To je rak koji razara Hrvatsku posljednjij 25 godina. Druga afirmacija je afirmacija rada - u Hravatskoj treba prestati honorirati nerad. Mi još živimo na veresiju, a veresija je pokojna. Treće je afirmacija obitelji i demografske obnove, a četvrto solidarnost koje nema, osim u Zagrebu. Peto je zajedništvo koje Hrvatskoj trebao kao ozeblo sunce, i čovjek koji će to omogućiti i preskočiti ideološke role', kazao je Bandić.

Poručio je kako je uvjeren da će nakon 11. rujna Hrvatska biti kao i Grad Zagreb, država po mjeri svakog čovjeka. Bandić je najavio da će u naredna dva tjedna u Zagrebu gradska uprava najugroženijima omogućiti dopunsko zdravstveno osiguranje. 

Koalicija je u utorak potpisala sporazum u Vukovaru

'Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti. Uvjeren sam da će Hrvatska poslije 11. rujna krenuti pravim putem. Neka građani 11. rujna glasaju za sebe i bolji život, ako žele da žive kao Zagrepčani. Ako su za eksperimente kao i do sada, onda neka glasaju za one koji su ih 'dopeljali' do prosjačkog štapa“, rekao je prilikom potpisivanja Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene