Otvorenje manifestacije Martin je u Zagrebu (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Otvorenje manifestacije Martin je u Zagrebu (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na središnjem zagrebačkom trgu održava se manifestacija ''Martin je u Zagrebu''. Otvorio ju je gradonačelnik Milan Bandić, koji je donio odluku da se štandovi na trgu daju u zakup tvrtki u vlasništvu njegova vozača.


Devetnaestu godinu zaredom Grad Zagreb i Zagrebačka županija te vinogradari i vinari s tog područja na središnjem zagrebačkom trgu organiziraju manifestaciju krštenja mošta u mlado vino. Odluku da postavljanje 50 (pedeset) štandova, odnosno drvenih trgovačkih kućica postavi tvrtka vozača Milana Bandića donio je 28. listopada Milan Bandić.

Vezani članci Sanjkalište na Cmroku - 2 Posjetili smo ''sanjkalište'' na Cmroku: ''Bandić je taj koji treba polagati račune drugima, ne mi. Mi, malo za promjenu, uživamo" Zdravko Krajina, Milan Bandić (Foto: D. Urukalović, D. Marušic/PIXSELL Grad Zagreb o kućicama Bandićevog vozača: "Ne možemo odbiti podnositelja zahtjeva ako ispunjava uvjete"

''Dodjeljuje se neposredno na korištenje javna površina, uz obvezu plaćanja naknade, niže navedenim korisnicima...

Društvu EKO SAJAM j.d.o.o., Samobor, Jezerska 7, za postavljanje 50 drvenih trgovačkih kućica, od toga 20 kućica veličine 2,80 x 2,40 m, a 30 kućica veličine 2,50 x 1,80 m, jedne ugostiteljske kućice veličine 2,80 x 2,40 m, i 4 ugostiteljska stola veličine 1,00 x 1,00 m, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića, u vremenu od 9. do 15. studenog 2019., u svrhu edukativno izložbeno promotivno prodajne manifestacije pod nazivom "Martin je u Zagrebu". Za korištenje lokacije određena je ukupna naknada u iznosu od 10.500,00 kuna'', stoji u Zaključku.

Uvidom u Sudski registar, vidljivo je da je direktor tvrtke EKO SAJAM Zdravko Krajina, vozač Milana Bandića.

Otvorenje manifestacije Martin je u Zagrebu (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Zdravko Krajina svjedočio u aferi Agram (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

I redatelj Dario Juričan, aka Milan Bandić, upozorio je na svom profilu kome je gradonačelnik dao kućice te ga je ponovno pozvao na sučeljavanje. I to, kako kaže, u prćiju njegova vozača.