Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mikulin kritično, može se očekivati najgore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje vatrogasca Ante Juričeva Mikulina pogoršano je i kritično, najteže u proteklih 15 dana liječenja te se svakog trenutka može očekivati i najgori ishod, dok je Frani Lučiću stanje nepromijenjeno, izvjestili su liječnici na redovitoj konferenciji za novinare u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Stanje 23-godišnjem Anti Juričevu Mikulinu izrazito se pogoršalo i veoma je teško, funkcija pluća dvostruko mu je oslabljena uslijed opeklina donjeg dišnog puta i uznapredovalim šokom pluća, kazao je voditelj anesteziologije Odjela intezivnog liječenja dr. Ante Ujević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokopani tajnik DVD-a Gordan Alfirev i vatrogasac Juričev Mikulin Slika nije dostupna Split: Lučić solidno, Juričev Mikulin teško

- Može loše završiti svakoga trenutka, ali mi ga nismo otpisali,
poručio je dr. Ujević.

Dodao je kako se nad Antom, koji je u požaru na Kornatu 30. kolovoza zadobio opekotine trećeg stupnja na 65 posto tijela, provode mjere intenzivnog liječenja te da je i dalje na stalnoj dijalizi zbog oslabljene funkcije bubrega, a cirkulacija mu se održava ljekovima.

Opće stanje Frane Lučića, kojemu je opečeno 50 posto tijela,
nepromijenjeno je i zadovoljavajuće, vitalne funkcije su mu uredne i u takvu se stanju održavaju mjerama intenzivnog liječenja.

Posebna se pozornost posvećuje borbi protiv infekcije. I Frane je i dalje životno ugrožen, naglasio je liječnik.

Ravnatelj Bolnice dr. Dujomir Marasović novinare je izvijestio kako će se redovite konferencije od idućega tjedna održavati samo srijedom, a informacije o stanju ozljeđenih vatrogasaca dobivat će se svakodnevno pisanim putem ili u izravnom kontaktu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene