Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopani tajnik DVD-a Gordan Alfirev i vatrogasac Juričev Mikulin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na gradskom groblju u Vodicama pokopani su 67-godišnji Gordan Alfirev, tajnik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva, koji je pogođen tragedijom na otoku Kornatu počinio samoubojstvo, te 12. žrtva te tragedije 22-godišnji Ante Juričev Mikulin, također iz vodičkoga DVD-a.

Uz rodbinu, prijatelje i vatrogasce od Alfiereva se oprostio i danas imenovan v. d. županijskoga vatrogasnog zapovjednika Darko Dukić. 

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Izgorjela je etaža kuće u vlasništvu 49-godišnjaka Detalji nepoznati Izgorjela etaža obiteljske kuće: Muškarac dobio opekline po glavi i tijelu, zadržan u bolnici

Posljednjem ispraćaju Alfireva nazočili su brojni Vodičani,
gradonačelnice Vodica i Šibenika Branka Juričev-Martinčev i Nedjeljka Klarić, te šibensko-kninski župan Goran Pauk. 

Alfirev je bio jedan od osnivača vodičkog DVD-a te je među najzaslužnijim za njegovo dobro funkcioniranje i populariziranje vatrogastva među Vodičanima.

Nije bio oženjen i nije imao djece, a vodički DVD doživaljavao je kao obitelj. Kad je kao srednjoškolski profesor umirovljen, još se više posvetio radu u DVD-u. Stoga ga je strašno pogodila tragedija na Kornatu, gdje je u gašenju požara život izgubilo dvanaest vatrogasaca, među kojima čak četvorica iz vodičkoga DVD-a.

Popodne je pokopan i Ante Juričev Mikulin, preminuo u nedjelju u splitskoj Kliničkoj bolnici. Uz rodbinu, prijatelje, predstavnike
lokalnih vlasti, saborske zastupnike iz Šibensko-kninske županije te ministra Božidara Kalmetu i potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića od Juričeva Mikulina oprostile su se gotovo cijele Vodice.

Ante Juričev Mikulin preminuo je od posljedica opeklina zadobivenih u gašenju požara na Kornatu, nakon što su se liječnici 17 dana borili za njegov život. 

Ante je bio student treće godine Studija sigurnosti, smjer zaštita od požara. Njegov otac Mirko Juričev Mikulin, zapovjednik
vodičkog DVD-a, s još četvoricom članova DVD-a uključio ga je u akciju gašenja požara na Kornatu. 

Ante Juričev Mikulin uz Hrvoja Strikomana, Gabrijela Skočića, koji su poginuli u samom požaru, te maloljetnog Karla Ševerdiju 4. je žrtva kornatske tragedije iz vodičkog DVD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene