Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Lučić solidno, Juričev Mikulin teško

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje vatrogasaca Frane Lučića i Ante Juričeva Mikulina nepromijenjeno je - opće Lučićevo stanje zadovoljava, Juričev Mikulin još je vrlo teško, a obojica su još životno ugroženi, izvijestili su liječnici splitske Kliničke bolnice.

Voditelj anestezije Odjela intenzivnog liječenja, dr. Ante Ujević, izvijestio je kako se Anti Juričevu Mikulinu, uz trajnu dijalizu i strojnu ventilaciju kojima mu se održavaju funkcije bubrega i pluća, te medikamentoznu terapiju za održavanje arterijskog tlaka, učestalom bronhoskopijom odstranjuju nagorjele čestice tkiva iz dušnika, velikih bronha i traheje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe protiv gradonačelnika Lučić: Habuš je zloporabom ovlasti napravio ogromnu štetu gradu Varaždinu Slika nije dostupna Lučić stabilno, Mikulin i dalje kritično

Njegovo opće stanje najviše ugrožava oslabljena plućna funkcija uzrokovana najvećim dijelom teškom opkelinom donjega dišnog puta, rekao je dr. Ujević.

Nad Franom Lučićem i dalje se provode mjere intenzivna liječenja kako bi se zadržala normalna funkcija vitalnih organa i spriječila sepsa koja bi, ako nastane, mogla biti smrtonosna.

Lokalni kirurški nalaz u oba pacijenta uredan je, kazao je voditelj Odjela plastične kirurgije dr. Ivan Utrobičić.

Pomoćnik ravnatelja KB-a dr. Jugoslav Bagatin novinarima je kazao i kako su iz laboratorija u Bratislavi dobili potvrdu da se i novi uzorci kože, poslani u ponedjeljak na uzgoj radi presađivanja, uredno razvijaju kao i prije poslani uzorci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene