Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrana generala Mladena Markača pred Haaškim sudom dovršila je žalbu na prvostupanjsku presudu i predat će ju krajem radnog dana u ponedjeljak, kazao je u četvrtak za Hinu Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.


'Žalba je gotova i sada se radi na završnom dotjerivanju teksta', rekao je Mikuličić dodajući da o samom sadržaju žalbe ne može ništa govoriti dok ju obrana ne preda.

Markač je 15. travnja, zajedno s generalom Antom Gotovinom, nepravomoćno osuđen pred Haaškim sudom za zločine počinjene nad srpskim civilima tijekom i nakon Oluje.

Generala Gotovinu sud je osudio na 24, a Markača na 18 godina zatvora, dok je Ivan Čermak oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Obrane dvojice generala nakon presude najavile su da će se žaliti i rok za podnošenje žalbi istječe 1. kolovoza.

U žalbenom dijelu postupka pred Haaškim sudom Markačev braniteljski tim je ojačan pa će ga uz glavnog branitelja Mikuličića i američkog odvjetnika Tomislava Kuzmanovića zastupati i londonski odvjetnik John Jones i njemački profesor prava Kai Ambos.(HINA)

Vezani članci Slika nije dostupna 'Bošnjaković je generalima ponudio svu pravnu pomoć' Slika nije dostupna 'Očekivanja su velika, ali istovremeno i racionalna'