Stjepan Mikulandrić
Stjepan Mikulandrić Foto: Kristina Stedul Fabac

Nakon poraza na izborima za karlovačkog župana, Stjepan Mikulandrić (SDP) ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da je imao “civiliziranu kampanju" kako se “politika biračima ne bi dodatno zagadila”, te je najavio da će SDP u Županijskoj skupštini biti kvalitetna oporba.


SDP ima osam svojih vijećnika i jednog vijećnika HSS-a sa zajedničke liste. “Sastav je daleko ozbiljniji i odgovorniji u odnosu na prošli mandat i mislim da će nam to biti glavna poluga za pridobivanje biračkog tijela za iduće izbore”, rekao je Stjepan Mikulandrić.

Istaknuo je kako smatra obvezom poduprijeti konkretne projekte županice Furdek Hajdin, pri čemu je vladajućima poručio da će biti i kritični jer "ako nemate kritike i kontrole, dolazi do opuštanja i do samovolje”.

Ocijenio je da je kampanja HDZ-a bila neodgovorna prema biračima u dijelu koji se odnosio na gotovo “svakodnevnu poplavu ministara iz Zagreba, koji su dolazili i otvarali radove, da bi se ti radovi onda zatvarali, ili za neke još nisu stvoreni uvjeti jer traje žalbeni postupak”.

U prvom je izbornom krugu SDP osvojio i predstavničku i izvršnu vlast u Ogulinu, Kamanju i Plaškom, a dobar je rezultat i u Ozlju i u Dugoj Resi. U Karlovcu je također postignut pomak nabolje.

“U Karlovcu se trebamo osnažiti kadrovski i organizacijski. Tu je bilo svojevremeno 500 članova, sada ih je 110. Mislim da u proteklom mandatu nismo bili kadrovski dobro posloženi, a sada smo se posložiti tako da izabrani ljudi mogu govoriti stručno i nemaju problem reći ono što mogu i znaju”, rekao je Mikulandrić.

Odlazak političkih veterana Odlazak divova: Nakon godina na vlasti više nisu na čelu županija i gradova. Hoće li gubitnici izbora otići iz politike?

Lokalni izbori, ilustracija Mijenja se politička slika Hrvatske: "Imamo izuzetno jaku smjenu generacija, glasači su htjeli nova lica, nove programe. Veliki igrači trebaju se ozbiljno zapitati"

Kao obnašatelj dužnosti predsjednika Županijske organizacije SDP-a, Mikulandrić je rekao da je pred njima detaljna analiza izbornih rezultata i priprema za unutarstranačke izbore u zadnjem kvartalu ove godine.

U nedjelju je u drugom izbornom krugu za karlovačkog župana Mikulandrić osvojio 13.097 glasova birača (38,02 posto), a s 21.353 osvojena glasa (61,08 posto) pobijedila je Martina Furdek Hajdin (HDZ).


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju