Grad Makarska dobio je više od 100 milijuna kuna vrijedan sportsko-kulturni i zdravstveni centar. Mozak iza tog projekta je Mijo Pašalić, s kojim je razgovarao Mario Jurič

Galerija Mijo Pašalić Makarska: Ilustracija - 1 Makarska: Ilustracija - 2 +1 Makarska: Ilustracija - 3

Makarska je sad bogatija za sportsko-rekreacijski i zdravstveni centar, vrijedan više od 100 milijuna kuna. Iza tog projekta, bez obzira na krizu i inflaciju, stajao je Mijo Pašalić, s kojim je u Dnevniku Nove TV razgovarao Mario Jurič.

"Bilo je teško, ali bilo je i lagano. Imali smo podršku mnogih. U godinu i pol dana smo ovo napravili, a tomu je prethodila godina projektiranja. Znači, od ideje do realizacije prošle su tri godine", rekao je Pašalić.

Dodao je da se radi o važnom projektu jer političari u zadnjih 30 godina, s iznimkom jednog mandata, nisu napravili ništa.

"U jednom mandatu se napravio bazen, sportska dvorana i uredilo se groblje. Sve drugo je ispod kriterija Makarske i mi smo, kao obitelj Pašalić, osjećali potrebu da damo gradu, da vratimo jedan dio onoga što smo u 27 godina privatne firme napravili", istaknuo je.

Bjeloglavi sup - 1 Najveća ptica u Hrvatskoj nakon stotinu godina vratila se na Učku: "Promatrali smo ih i nakon mjesec dana prvi put zabilježili mladog ptića u gnijezdu"

Upitan koja je njegova poslovna nit vodilja, objasnio je da je to ideja da moraš doprinijeti zajednici u kojoj živiš.

"Mi se kao obitelj tako ponašamo. S druge strane, mislim da se to nama vraća kroz puno toga: od zadovoljstva do jako dobrog posla u firmi", rekao je.

"Moji prijatelji poduzetnici i ja dosta pričamo o tome. Jedan dio njih je poput nas i radi neke stvarno dobre stvari u Makarskoj i na makarskoj rivijeri. Pokušavamo se držati zajedno. Mislim da još ima takvih ljudi", rekao je.

Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Ahmetović oštro: "Nisam čula da Milanović crta mete ljudima na čelo kao što to čini Plenković. Zna se tko treba stati na loptu"

Pašalić je i političarima poslao poruku.

"Političari nam trebaju osigurati neke normalne uvjete za rad, normalne uvjete da mi nešto doprinesemo. Iskreno, nisam zadovoljan ni lijevim ni desnim političarima. Oni moraju biti s narodom, a previše su se izolirali. Makarska je jedan od najbogatijih gradova u Hrvatskoj i ne treba puno ni pameti ni znanja da bi se ovdje napravile velike stvari", rekao je.

"Mi od turizma živimo jako dobro i to je jedan uvjet da se nadogradimo. Grad nakon 25 godina radi prvi vrtić. Činjenica je da 102 djece nije upisano u vrtić", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju