Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZGOVOR S MOZGOM PROJEKTA

Makarska bogatija za centar vrijedan više od 100 milijuna kuna: "Političari nam trebaju osigurati neke normalne uvjete za rad"

Aktualno Galerija Mijo Pašalić Mijo Pašalić Foto: DNEVNIK.hr Makarska: Ilustracija - 1 Makarska: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Makarska: Ilustracija - 2 Makarska: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Makarska: Ilustracija - 3 Makarska: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič Galerija 1/5 >>
Grad Makarska dobio je više od 100 milijuna kuna vrijedan sportsko-kulturni i zdravstveni centar. Mozak iza tog projekta je Mijo Pašalić, s kojim je razgovarao Mario Jurič

Makarska je sad bogatija za sportsko-rekreacijski i zdravstveni centar, vrijedan više od 100 milijuna kuna. Iza tog projekta, bez obzira na krizu i inflaciju, stajao je Mijo Pašalić, s kojim je u Dnevniku Nove TV razgovarao Mario Jurič.

"Bilo je teško, ali bilo je i lagano. Imali smo podršku mnogih. U godinu i pol dana smo ovo napravili, a tomu je prethodila godina projektiranja. Znači, od ideje do realizacije prošle su tri godine", rekao je Pašalić.

Dodao je da se radi o važnom projektu jer političari u zadnjih 30 godina, s iznimkom jednog mandata, nisu napravili ništa.

"U jednom mandatu se napravio bazen, sportska dvorana i uredilo se groblje. Sve drugo je ispod kriterija Makarske i mi smo, kao obitelj Pašalić, osjećali potrebu da damo gradu, da vratimo jedan dio onoga što smo u 27 godina privatne firme napravili", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Bjeloglavi sup - 1 suživot s ljudima Najveća ptica u Hrvatskoj nakon stotinu godina vratila se na Učku: "Promatrali smo ih i nakon mjesec dana prvi put zabilježili mladog ptića u gnijezdu"

Upitan koja je njegova poslovna nit vodilja, objasnio je da je to ideja da moraš doprinijeti zajednici u kojoj živiš.

"Mi se kao obitelj tako ponašamo. S druge strane, mislim da se to nama vraća kroz puno toga: od zadovoljstva do jako dobrog posla u firmi", rekao je.

"Moji prijatelji poduzetnici i ja dosta pričamo o tome. Jedan dio njih je poput nas i radi neke stvarno dobre stvari u Makarskoj i na makarskoj rivijeri. Pokušavamo se držati zajedno. Mislim da još ima takvih ljudi", rekao je.

Pročitajte i ovo Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV Ahmetović oštro: "Nisam čula da Milanović crta mete ljudima na čelo kao što to čini Plenković. Zna se tko treba stati na loptu"

Pašalić je i političarima poslao poruku.

"Političari nam trebaju osigurati neke normalne uvjete za rad, normalne uvjete da mi nešto doprinesemo. Iskreno, nisam zadovoljan ni lijevim ni desnim političarima. Oni moraju biti s narodom, a previše su se izolirali. Makarska je jedan od najbogatijih gradova u Hrvatskoj i ne treba puno ni pameti ni znanja da bi se ovdje napravile velike stvari", rekao je.

"Mi od turizma živimo jako dobro i to je jedan uvjet da se nadogradimo. Grad nakon 25 godina radi prvi vrtić. Činjenica je da 102 djece nije upisano u vrtić", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene