Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Čačić za Dnevnik Nove TV

Hoće li nam kiša pokvariti godišnji? Meteorolog otkriva kakvo nas ljeto očekuje

Aktualno Galerija Ivan Čačić za Novu TV - 2 Ivan Čačić za Novu TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čačić za Novu TV - 1 Ivan Čačić za Novu TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čačić, Romin Knežić i Petar Pereža Ivan Čačić, Romin Knežić i Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čačić, meteorolog Nove TV Ivan Čačić, meteorolog Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čačić za Novu TV Galerija 1/5 >>
Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva kakvo nas ljeto očekuje te objašnjava sve češće vremenske nepogode i nerijeme koje sve češće zahvaća naše područje.

Jako nevrijeme poharalo je Hrvatsku, a meteolaram upaljen je i dalje. Tuča je protutnjala kroz kontinentalnu Hrvatsku. Vatrogasci su još od sinoć imali puno posla u Istri i na Kvarneru. Najgore je bilo na otoku Krku, a materijalna šteta tek se treba zbrojiti.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić kaže da smo svjedoci sve češćih vremenskih nepogoda koje su posljedica većih energija u atmosferi, a to znači i klimatskih promjena.

"Na Sjevernom Jadranu bilo je estremnih količina oborina. Na Krku je izmjereno 168 litara liše po četvernom metru u posljednja 24 sata". 

Vidjeli smo sfecifične oblake iznad Hvara. Čačić objašnjava o čemu je riječ. 

"To je tip valovitih oblaka. Vidi se kao svijetle i tamne pruge". 

Ivan Čačić, Romin Knežić i Petar Pereža Ivan Čačić za Novu TV Foto: DNEVNIK.hr

Čačić je otkrio i kakvo nas ljeto očekuje. 

"Ljeto je već sutra, a sezonska prognoza kaže da će biti znatno veća temperatura iznad prosjeka. To se odnosi i na lipanj i srpanj i kolovoz. To se odnosi i na minimalne i na maksimalne temperature. Opet ćemo se kuhati, posebno u srpnju i u kolovozu. Vjerojatnost za ovu prognozu je dosta velika. 

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković prepucavanja dva brda Plenković o Milanoviću: "Siguran sam da se hrvatski narod neće zabuniti dva puta"

Što se tiče oborina, one se malo teže mogu prognozirati, ali one su uglavnom negdje oko prosjeka ili ispod prosjeka. Oborina će više biti u lipnju. One će biti neujednačeno raspoređene. Negdje će oborine biti prekomjerene u kratkom vremenskom periodu, a negdje će oborine izostati po nekoliko tjedana. To se odnosi na Dalmaciju u sedmom i osmom mjesecu", rekao je Čačić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene