Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša diljem zemlje

Meteoalarm izdao crveno upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petak će biti pretežno oblačan s kišom.

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a grmljavina je moguća uglavnom u Dalmaciji i na istoku. Mjestimice obilne oborina očekuju se ponajprije u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te na srednjem Jadranu, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) .

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

Vjetar će biti umjeren do jak sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka, osobito podno Velebita i olujna bura, a drugdje većinom umjereno jugo. Temperatura zraka kretat će se od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, a u Slavoniji te na Jadranu od 16 do 21 Celzijevih stupnjeva, na jugu moguće i više.

Hrvatsku poharalo nevrijeme - Led u Sisku, u Koprivnici munja udarila u dječje jaslice

Aktivirao se i Meteoloaram za cijelu Hrvatsku. Za karlovačko područje izdano je crveno upozorenje koje označava izuzetno opasno vrijeme.

Kako se navodi u objašnjenju Meteoalarma, crveno upozorenje znači da je moguća šteta i velike nezgode na velikom području, u većini slučajeva s opasnošću po život.

Narančasto upozorenje koje znači potencijalno opasno vrijeme izdano je za zagrebačku, splitsku, kninsku i gospićku regiju.

HAK je izvijestio kako su neke ceste zbog olujne bure otvorene samo za osobna vozila, a stanje na prometnicama možete pratiti OVDJE. U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski zbog čega HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene