Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne) vrijeme

Hrvatsku poharalo nevrijeme - Led u Sisku, u Koprivnici munja udarila u dječje jaslice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisak je pogodilo olujno nevrijeme. Sivi oblaci donijeli su obilnu kišu, led, ali i snažan vjetar koji je bio toliko jak da je rušio stabla po prometnicama i garažama.

Još jedan iznimno topao dan u Dalmaciji su mnogi domaći, ali i turisti iskoristili za rashlađivanje u moru. Splitske bačvice izgledale su kao usred ljeta. No, s prvim izlaganjem suncu treba oprezno. Iz splitskog zavoda za javno zdravstvo upozoravaju da dolaskom vrućina prijeti veća opasnost od štetnog sunčeva zračenja. Pa čak i kada je oblačno.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

A dok su Splićani uživali u suncu i moru, Sisak je pogodilo olujno nevrijeme. Sivi oblaci donijeli su obilnu kišu, led, ali i snažan vjetar koji je bio toliko jak da je rušio stabla po prometnicama i garažama. Zasad nema potvrda o ozlijeđenima, a šteta će se zbrajati idućih dana.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Osim u Osijeku, nevrijeme je zabilježeno i u Koprivnici, gdje je oko podneva munja udarila u dječje jaslice. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih.

Pogoršanje vremena

Ono što nas čeka sutra su oblaci i kiša te lokalni pljuskovi i grmljavina. Ponegdje bi u gorju, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti moglo biti i obilnijih oborina. A kako se sada čini sličnim vremenom ćemo završiti ovaj tjedan. U nastavku tjedna će se i temperature sniziti pa ćemo moći malo predahnuti od vrućina koje su nas mućile prethodnih dana. I biometeorološke prilike će biti nepovoljne, pa bi oni osjetljiviji na vrijeme mogli osjećati umor i glavobolje.

Vrijeme će nam i dalje određivati ciklonalno polje u sklopu kojeg se preko naših krajeva premješta frontalni sustav koji će nam idućih dana donositi nestabilnost.

Meteoalarm je za veći dio Hrvatske objavio žuta upozorenja zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. Žuti alarm znači da vremenski uvjeti potencijalno mogu biti opasni.

Nakon kiše i pada temperature, ovakvo vas vrijeme očekuje idućih dana

U takvim okolnostima će već od jutra biti oblačnije te s povremenom kišom ili pljuskovima s grmljavinom koji se očekuju prije svega na sjevernom Jadranu i u gorju, a u tim regijama bi lokalno moglo biti i obilnijih oborina. U unutrašnjosti slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom i južnom Jadranu uglavnom slabo do umjereno jugo, a na dijelu srednjeg Jadrana slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura slična današnjoj, u unutrašnjosti od 12 do 17, u gorju oko 10, a na moru između 15 i 20 stupnjeva.

I u drugom dijelu dana oblačno i kišovito, ponegdje bi kiša mogla biti i izraženija. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperature u zapadnim područjima osjetno niže - oko 15, na istoku i dalje toplo od 23 do 26 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima i grmljavinom koji bi mogli biti i izraženiji. Uz umjerenu do jaku buru i ovdje hladnije, na moru od 18 do 22, a u gorju 12,13 stupnjeva.

I u Dalmaciji oblačnije, i ovdje su mogući pljuskovi i grmljavina. Uz južinu će se zadržati toplo, od 22 do 25 stupnjeva. U nastavku tjedna slične vremenske prilike. Većinom oblačno i s povremenom kišom koja bi u Lici i gorju mogla biti i obilnija. U nedjelju prestanak oborina i postupno razvedravanje. Očekuje se i pad temperature.

Na moru će u petak i subotu biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima. A onda u nedjelju vedrije i uglavnom suho.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene