Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoren dio A1

Meteoalarm i dalje u crvenom, bura ometa promet, ali uskoro slijedi promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoalarm DHMZ-a i dalje ostaje u crvenom zbog olujnih i orkanskih udara bure na sjevernom Jadranu, a za ostatak obale upozorenje je narančasto. Na sreću ovako jaka bura neće dugo puhati - već će krajem dana, a osobito u četvrtak oslabjeti.

Danas će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Još u prvom dijelu dana oblačnije, a u Slavoniji i na južnom Jadranu mjestimice i s kišom.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

Vjetar na kopnu umjeren i ponegdje jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu puše jaka i olujna, ponegdje na udare i orkanska bura, a prema kraju dana slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15 °C, malo niža u gorju.

Idućih dana bit će djelomice sunčano, u četvrtak i petak uz više oblaka može pasti malo kiše ili kakav lokalni pljusak. Osim toga u nastavku tjedna hladnija jutra, no danju toplije.

Na Jadranu će bura u četvrtak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Iza bure će ostati vedro nebo, jedino u petak lokalno može biti nešto više oblaka, a postoji i vrlo mala mogućnost za koju kap kiše.

Zatvoren dio A1

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, dok ostale skupine vozila prometuju obilazno preko Gračaca i Knina te dalje preko Kistanja i Benkovca prema Zadru ili od Knina prema Splitu-DC1 i DC59), i obrnuto; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene