Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, Nova TV, večeras u 22.25

Naša novinarka glumi ovisnicu! Je li do metadona tako lako doći?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Metadonska terapija dominantna je terapija u liječenju heroinske ovisnosti u Hrvatskoj

O metadonskoj terapiji Bernardica Juretić, bivša predstojnica Vladina ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga, kaže kako se u praksi zlorabi i ne primjenjuje u skladu sa smjernicama Ministarstva zdravstva, dok dr. Slavko Sakoman tvrdi kako su to gluposti o kojima pričaju oni koji nisu stručni.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno o narkomanima koji su pred građanima ubrizgavaju drogu (Foto: Provjereno) Uznemirujuće snimke u Provjerenom Narkomani jedni drugima ubrizgavaju drogu pred očima građana: ''Kad sam vidio postupanje policije, shvatio sam da ne mogu ništa''

Roditelji heroinskih ovisnika upozoravaju, do sada su bili na heroinu, a sada su na metadonu! Nezadovoljni tretmanom heroinskih ovisnika Udruga roditelja 'Nada' iz Zadra optužuje Hrvatski zdravstveni sustav kako metadonskom terapijom ne liječi ovisnike, već im samo omogućavaju da se i dalje legalno drogiraju na račun poreznih obveznika.

Sami ovisnici priznaju da im metadon služi kao zamjena kad su u 'krizi', nadomjestak za heroin ili sredstvo za prodaju kako bi 'zaradili' za novu drogu. Je li heroinskim ovisnicima doista dostupan metadon kada i koliko požele, i tko od toga ima najviše koristi pogledajte večeras na Novoj TV u 22.25h u Provjerenom. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene