Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Metadonska terapija dominantna je terapija u liječenju heroinske ovisnosti u Hrvatskoj


O metadonskoj terapiji Bernardica Juretić, bivša predstojnica Vladina ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga, kaže kako se u praksi zlorabi i ne primjenjuje u skladu sa smjernicama Ministarstva zdravstva, dok dr. Slavko Sakoman tvrdi kako su to gluposti o kojima pričaju oni koji nisu stručni.

Vezani članci U vodama Venezuele uhićeni Crnogorci s tonom kokaina - 2 Uhićeni Crnogorci: Pali s tonom kokaina na brodu u venezuelskim vodama Pao diler kod Velike Gorice - 3 Diler u kući kod Velike Gorice uzgajao marihuanu: Policija zaplijenila drogu, Kalašnjikov i sačmaricu

Roditelji heroinskih ovisnika upozoravaju, do sada su bili na heroinu, a sada su na metadonu! Nezadovoljni tretmanom heroinskih ovisnika Udruga roditelja 'Nada' iz Zadra optužuje Hrvatski zdravstveni sustav kako metadonskom terapijom ne liječi ovisnike, već im samo omogućavaju da se i dalje legalno drogiraju na račun poreznih obveznika.

Sami ovisnici priznaju da im metadon služi kao zamjena kad su u 'krizi', nadomjestak za heroin ili sredstvo za prodaju kako bi 'zaradili' za novu drogu. Je li heroinskim ovisnicima doista dostupan metadon kada i koliko požele, i tko od toga ima najviše koristi pogledajte večeras na Novoj TV u 22.25h u Provjerenom.