Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Meso sa strvina nije moglo završiti na stolovima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinarskim nadzorom ilegalnog odlagališta govedskih strvina na polju kod Đakovačke Satnice utvrđeno je kako nije bilo nikakve mogućnosti da to meso završi u ljudskoj prehrani, a nastavlja se nadzor farma s kojih su strvine odlagane na to odlagalište, priopćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Strvine je na zakupljenu zemljištu odlagao nezaposleniveterinarski tehničar I.B. iz Gorjana, skidao s njih kože iprodavao ih za 200 kuna, a svježe meso je prodavao uzgajivačima pasa i zoološkom vrtu u Našicama za pet kuna po kilogramu ili ga je darivao.

Pročitajte i ovo Tena Stipanović Nedoumice oko svinjokolje I nakon zelenog svjetla nekima je crveno: "One rastu, hrane je sve manje... Božić je tu, mi niti imamo Božića, niti blagdana" Ilustracija određen istražni zatvor Neka susjedu crkne krava: Predsjednik lokalnog HDZ-a uhićen zbog trovanja

U priopćenju se navodi da je I.B. priznao sve što je radio sa
strvinama od studenoga 2006., odnosno da je organizirao posao tako da je skupljao strvine, a ostali mještani iz okolice znali su za to odlagalište te su neki i sami na to mjesto dovozili strvine ako su životinje bile veće.

Strvine su odlagane u dvije jame 15x2x2 metra, od kojih je jedna već napunjena i zatrpana, a druga se punila kad je slučaj otkriven. 

U jame je odloženo oko 50 govedskih strvina. Pristup jamama bio je koliko-toliko pod nadzorom jer je uz njih stalno bio vezan pas čuvar, a obavljana je i povremena sanitacija bacanjem vapna.

Najviše strvina odlagano je s farme muznih krava u Đakovačkoj Satnici i farme uvoznika teladi i junadi, a na njegovoj govedskoj strvini pronađena je i rumunjska markica.

Ministarstvo poljoprivrede danas nastavlja nadzor farma muznih krava u Đakovačkoj Satnici i na više farma manjih uzgajivača s kojih su uginule životinje dovožene na ilegalno odlagalište, kako bi se utvrdili uzroci uginuća te evidencije razduživanja uginulih životinja i pripadnih markica.

To su nelegalno odlagalište u nedjelju popodne otkrila dvojica seljaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene