Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s njemačkim predsjednikom

Mesić u oproštajnom posjetu u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u utorak uvečer u oproštajni posjet Njemačkoj tijekom kojeg će se u srijedu između ostalog susresti i s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom te berlinskim gradonačelnikom Klausom Wowereitom

Hrvatski predsjednik je nakon dolaska u Berlin dao intervju uglednom gospodarskom dnevniku Handelsblatt. Nakon toga je nazočio večeri u prisustvu hrvatskih poduzetnika u Njemačkoj. Hrvatski predsjednik u srijedu će se susresti s njemačkim predsjednikom Hortom Koehlerom a nakon toga i s berlinskim gradonačelnikom, koji je ujedno i premijer savezne pokrajine Berlin te jedan od čelnih ljudi Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD).

Pročitajte i ovo Umjetničke izvedbe hrvatskih političara (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Svega smo se nagledali Umjetničke izvedbe naših vodećih: Jesu li bolji plesači, pjevači ili političari? Slika nije dostupna Lekcija iz povijesti Mesić: 'Koji je to antifašizam što ga Karamarko brani od mrtvoga Tita?'

Mesić će se upisati u zlatnu knjigu

Nakon toga Stjepan Mesić bi se u susjednom Potsdamu trebao susresti s premijerom savezne pokrajine Brandenburg Matthiasom Platzekom (SPD). Tom prilikom hrvatski predsjednik bi se trebao upisati u zlatnu knjigu savezne pokrajine Brandenburg te razgledati spomen područje Cecilienhof gdje je 1945. održana Potsdamska konferencija.

Poslijepodne je predviđen i jednosatni razgovor s njemačkim i hrvatskim novinarima. Na kraju jednodnevnog posjeta Njemačkoj hrvatski predsjednik bi se trebao obratiti gostima tradicionalne parlamentarne večeri u organizaciji Odbora njemačkog gospodarstva za odnose s istočnom Europom te obaviti razgovor s predsjednikom odbora Klausom Mangoldom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene