Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjiga bivšeg predsjednika

Mesić u memoarima piše o Tuđmanu i Šušku na način koji se neće svidjeti svima: "To je obračun s devijacijama bivšeg režima"

Aktualno Galerija Memoari Stjepana Mesića - 3 Memoari Stjepana Mesića - 3 Foto: DNEVNIK.hr Memoari Stjepana Mesića - 4 Memoari Stjepana Mesića - 4 Foto: DNEVNIK.hr Memoari Stjepana Mesića - 5 Memoari Stjepana Mesića - 5 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Foto: DNEVNIK.hr +1 Memoari Stjepana Mesića - 1 Galerija 1/6 >>
Bivši predsjednik Stjepan Mesić predstavio je svoje memoare. Na promociju su mu došli brojni uglednici, pa i sam predsjednik Milanović. U knjizi "Progon i nacionalno buđenje – borba za demokratsku Hrvatsku" na više od tisuću stranica piše o razdoblju od svojeg rođenja 1934. do kraja devedesetih i uspostave prve vlade u neovisnoj Hrvatskoj.

Memoari Stjepana Mesića bit će zaokruženi tek kad objavi i drugi dio knjige. Politička sjećanja bivšeg predsjednika, između ostalog, govore o prvom višestranačkom saboru HDZ-a i delegatima koje povezuje s UDBA-om. Piše i o Gojku Šušku i Franji Tuđmanu na način koji se neće svidjeti svima.

Pročitajte i ovo Ilustracija bon, novac ili figa u džepu? Ova tvrtka isplaćuje božićnicu od čak 1670 eura: U anketi vas pitamo hoće li i vas poslodavac nagraditi

"Htio bih naglasiti ona nije obračun ni s kim, to je obračun s devijacijama bivšeg režima i time što se događalo. To je obračun s onim što nije bilo dobro, ali inače i pohvala onima koji su radili dobro ovom narodu", poručio je bivši predsjednik.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene