Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog ministru Popijaču

Mesić: Zbog nezaposlenosti nam trebaju golf tereni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ima neobičan prijedlog za rješavanje nezaposlenosti u Hrvatskoj - gradnju golf terena.

U intervjuu za Business.hr obrazložio je zašto je gradnja golf terena dobra i koje prednosti ona nosi sa sobom. Kaže, treba ići u sustavnu gradnju golf igrališta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Remeti prostorni plan Županija rekla 'ne' planu uređenja golf terena na Srđu Slika nije dostupna Burne reakcije Vlahušić: Do konačne odluke oko golf terena proći će neko vrijeme

>> Mesić: Josipović mora zadržati svoju socijaldemokratsku opciju

'Treba shvatiti golfera, golferi su opsjednuti golfom, oni su ovisnici o golfu i potvrđuju se na svim golf igralištima. On nije vezan samo za jedno golf igralište i mi to moramo iskoristiti', smatra Mesić, koji se svojevremeno pojavio i kao maneken za jedno golf igralište.

Treba se rješiti i mina

'Jasno, meni je interes da se shvati u Hrvatskoj da golf produžuje sezonu. Ako zemljište koje sada nije nizašto, dakle smrznuti kapital, pretvorimo u golf igralište, onda tu i firme imaju posla, ima se prostora za zaposliti 200, 300 novih radnika', rekao je Mesić. Ministar gospodarstva Đuro Popijač ionako je rekao kako je otvoren za prijedloge o smanjenju nezaposlenosti.

No, osim golf terena, Mesić ističe kako Hrvatska još uvijek ima značajan dio svojeg teritorija koji je pokriven minama. 'Kad izvučemo mine, mi dobivamo prostor za proizvodnju zdrave hrane. Na tom negativnom efektu, prostoru pod minama, možemo dobiti pozitivan efekt. No proces razminiranja traje predugo. Hrvatska je svojom pogrešnom politikom u poljoprivredi uništila poljoprivredu', istaknuo je bivši hrvatski predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene