Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je da županija neće prihvatiti prijedlog urbanističkog plana uređenja za golfsko igralište s popratnim sadržajima na Srđu.


Naime, po izračunu županijskih služba, prijedlogom urbanističkog plana predviđa se izgrađenost na čak 80 hektara površine, čime se, rekao je, znatno remeti županijski prostorni plan. Župan i pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Nike Sudarević su istaknuli kako je županijskim prostornim planom, koji je izmijenjen prije nekoliko mjeseci, na Srđu zadržana zona za golf te je planiran 31 hektar građevnog zemljišta uz najvišu izgrađenost od deset posto ukupne površine, s najviše 1.200 postelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlahušić: Do konačne odluke oko golf terena proći će neko vrijeme Slika nije dostupna Pravo na grad: Veličina prevare na Srđu je 30 puta Varšavska

Prijedlog urbanističkog plana, pak, predviđa izgradnju na čak 80 hektara te ga treba vratiti na doradu i uskladiti sa županijskim prostornim planom. Pročelnica Sudarević kazala je kako je problem i u naknadnoj izradi studije o utjecaju na okoliš koju bi trebalo raditi usporedno s planom, a ne naknadno.

>> Vlahušić: Do konačne odluke oko golf terena proći će neko vrijeme

Također je naglasila kako se traži da se iz plana uklone građevine koje će biti vidljive s područja gada Dubrovnika, u prvom redu građevine na rubovima visoravni koje će se moći vidjeti iz Rijeke dubrovačke i ostalih dijelova grada. Očekujemo da grad vrati plan izrađivačima te da nakon izrade studija o utjecaju na okoliš uza sve ove primjedbe promijenjeni plan ponovno uvrsti u javnu raspravu, naglasio je župan Dobroslavić. (Hina)