Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi puno sreće Bandiću

Mesić: Svog kandidata podržat ću u drugom krugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić, odgovarajući večeras na pitanja novinara o potpori predsjedničkim kandidatima, izjavio je kako će svoga kandidata podržati u drugom krugu te će onda to javno reči.

Na pitanja o kandidaturi Milana Bandića, Mesić je rekao kako mu želi puno sreće, a na pitanje hoće li ga podržati, Mesić je ponovio kako će 'svoga kandidata podržati u drugom krugu i onda će to javno reći'. Predsjednik Republike odgovarao je na pitanja novinara nakon večerašnje svečanosti obiljažavanja 60. obljetnice kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upiranje prstom J. Mesić: Za Varšavsku je odgovoran SDP Slika nije dostupna Povjerenstvo za sukob interesa Bandić mora razjasniti zapošljavanje Mesićeve kćeri

>> Bandić: Sutra u 7 sati objavljujem kandidaturu

>> Zdravko Livaković dao ostavku na mjesto tajnika

O ostavci državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i člana Nadzornog odbora HAC-a Zdravka Livakovića, ni predsjednik Mesić ni ministar financija Ivan Šuker večeras nisu imali saznanja. Šuker je rekao da će o tome, ako je to točna informacija, biti riječi na sutrašnjoj sjednici Vlade.

'Kod križeva je samo bitno provoditi Ustav'

Na pitanje novinara kako komentira presudu Europskog suda za ljudska prava, koji je presudio u korist uklanjanja vjerskih simbola iz (talijanskih) škola, predsjednik Mesić rekao je kako je bitno samo provoditi Ustav u kojem sve piše. Podsjetio je kako je 'tražio da se u Hrvatskoj provodi Ustav koji kaže da u javnim ustanovama mogu biti izvješene zastava, grb, tj. simboli hrvatske države'.

>> Hrvatima svejedno ističu li se raspela

'Ako netko želi privatno držati simbole koje god hoće vjere - u redu je, ali u vojsci gdje imamo svih vjera, agnostika i ateista, ustav je poznat i treba ga poštivati', dodao je Mesić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene