Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ste mene slušali...

Mesić o plinu: 'A mene su popljuvali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić komentirao je danas za Radio Split krizu vezanu uz plin rekavši da se čuo s katarskim emirom koji kaže da su ponovno spremni ulagati u terminal za ukapljeni plin.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić komentirao je danas za Radio Split krizu vezanu uz plin rekavši da je Katar prije nekoliko godina bio spreman u Hrvatskoj izgraditi terminal za ukapljeni plin, što je naišlo na nerazumijevanje, no, dodao je, Katar je i sad spreman na to ulaganje.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Ilustracija - 2 Ovo morate znati Tihi ubojica: Kako prepoznati curi li vam plin u kućanstvu i koji su simptomi trovanja?

>> Rusija ponovno prekinula isporuku plina za Hrvatsku, moguće i redukcije 

'Ja sam ponovno razgovarao s emirom, oni su i sad spremni ulagati u terminal', kazao je Mesić, koji je na odmoru na Hvaru. Kada sam prije šest godina bio u Kataru i dogovorio se s tamošnjim emirom da Katar izgradi kod nas terminal za ukapljeni plin - a ulaganja bi bila dvije milijarde dolara i prije svega bi profitirale naše tvrtke koje bi gradile taj terminal i danas bi bili osigurani što se tiče plina i ne bismo ovisili samo o ruskom plinu - mene su ispljuvali', rekao je Mesić.

Rekao je kako je katarski emir dao Hrvatskoj, to jest splitskoj tvrtki 'Konstruktor' velik posao u Kataru vrijedan 220 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene