Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni vrh obilježava Dan državnosti

Mesić nije položio vijenac na grob Tuđmana, ali jest na grob Narodnih Heroja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, predsjednici države, Hrvatskoga sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader s izaslanstvima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su jutros vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić položio je vijenac i na grobnicu Narodnih heroja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić u Vukovaru: 'Kuponskom privatizacijom branitelji su prevareni' Slika nije dostupna Mesić izbjegao posjet grobu Franje Tuđmana

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Luka Bebić i Ivo Sanader sa saborskim izaslanstvom, ministrima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te izaslanstvo Predsjednika Republike, položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Izaslanstva predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade položila su vijence i zapalila svijeće i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

>> Zna li više itko koji je danas praznik?

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Oružanih snaga RH i Ravnateljstva policije te izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Gradske skupštine Borisom Špremom.

U saborskom izaslanstvu koje je polagalo vijence na Mirogoju, uz predsjednika Hrvatskog sabora Luku Bebića bili su i potpredsjednici Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i Josip Friščić te tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar.

U izaslanstvu Vlade uz predsjednika Vlade Ivu Sanadera bili su i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar obrane Branko Vukelić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar financija Ivan Šuker, ministar kulture Božo Biškupić i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. (hina)

Jeste li imali osjećaj da je bio Dan državnosti?

  • Da
  • Ne
  • Briga me, glavno da ne radim
  • Ne, od kada nije 30. svibnja

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene