Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić i Lovrin očekuju da će se Zagorcu suditi u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u srijedu kako vjeruje da će se generalu Vladimiru Zagorcu u konačnici ipak suditi u Hrvatskoj, očekujući da on bude izručen Hrvatskoj koja ga traži zbog zloporabe položaja i otuđivanja milijuna dolara.

Upitan očekuje li da se suđenje ipak održi u Hrvatskoj, s obzirom da je obrana generala Zagorca u srijedu sudu u Beču predala materijal koji treba prevesti, čime 'kupuje vrijeme' odgađajući eventualno izručenje, Mesić je odgovorio potvrdno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iako presuda nije pravomoćna 'Mesić se oduzimanjem odlikovanja ne miješa u pravosuđe' Slika nije dostupna 'Past će i ostali!' Zagorec je mali ugojeni miš i odmah mu uzimam odlikovanja

"S obzirom da je čovjek general Hrvatske vojske, da se borio za ovu zemlju, očekivao sam da će poštivati i njezine institucije, te se odazvati kad dobije poziv hrvatskih institucija. Na žalost, ja sam se prevario, ali budući da naše institucije funkcioniraju i da je naša suradnja sa strani faktorima sasvim u redu, očekujem da će naša argumentacija biti poštivana", rekao je Mesić novinarima nakon proslave 30. obljetnice Upravnog suda RH.

Austrijski sud u Beču odgodio je u srijedu odluku hoće li Austrija Zagorca izručiti Hrvatskoj zbog novih dokaza obrane, dva DVD-a koji moraju biti prevedeni na njemački. 

Hrvatska traži Zagorca zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bio pomoćnik ministra obrane i tereti ga da je oštetio Hrvatsku za 5 milijuna dolara otuđivši dragulje u toj vrijednosti iz sefa Ministarstva obrane.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin također smatra da će se Zagorcu suditi u Hrvatskoj.

"U konačnici očekujem da će do izručenja doći jer su svi uvjeti od strane Republike Hrvatske i ministarstva pravosuđa ispunjeni. No, stranke u postupcima koriste sve proceduralne mogućnosti i "kupuju vrijeme", što je vjerojatno i ovdje slučaj", kazala je Lovrin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene