Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Past će i ostali!'

Zagorec je mali ugojeni miš i odmah mu uzimam odlikovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je Vladimir Zagorec, najodlikovaniji hrvatski general, nepravomoćno osuđen na 7 godina zatvora, predsjednik Stjepan Mesić je rekao da neće čekati ni pravomoćnost presude kako bi napravio reviziju njegovih odlikovanja te da će mu ih oduzeti.

Očekivalo se da će Mesić Zagorcu odlikovanja uzeti nakon pravomoćnosti presude, u tom smjeru je i bilo postavljeno pitanje, ali je predsjednik očito nestrpljiv i ne može čekati da Zagorcu oduzme njegova odlikovanja.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

'Nećemo čekati pravomoćnost presude, mi ćemo njemu oduzeti odlikovanja već sada', rekao je predsjednik Mesić.

>> 'Mesić je Zagorcu odlikovanja mogao oduzeti i prije suđenja'

>> Zagorcu sedam godina zatvora i oduzimanje 5 milijuna dolara

Zamoljen da komentira Zagorčevu tvrdnju da je on mali miš kojeg napada državni vrh na čelu s predsjednikom Mesićem, predsjednik je rekao kako je Zagorec 'ugojeni mali miš'. Na upite, što je s ostalim ratnim profiterima sada nakon što je Zagorec prvi osuđen za tako nešto, Mesić je kratko odgovorio: 'Past će i ostali!'. 'Uskoro ćete znati', odgovorio je na upit novinara do kuda je stigla istraga o tajnim računima.

Zagorec je jučer nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti i bit će mu oduzeta imovina u vrijednosti pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji iz sefa Ministarstva obrane.

Mesić ne zna ništa o navodnoj krađi topničkih dnevnika

Mesić nema informaciju objavljenu u jednim dnevnim novinama da je za nestanak topničkih dnevnika, koje od Hrvatske traži Haaški sud, odgovoran general bojnik Drago Lovrić, sadašnji hrvatski vojni predstavnik pri NATO-ovoj misiji u Bruxellesu. 'Ne, ja nemam tu informaciju, i da postoji takva informacija ja bih za nju znao, sigurno', odgovorio je Mesić na upit novinara ima li informacija o tome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene