Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon što je Vladimir Zagorec, najodlikovaniji hrvatski general, nepravomoćno osuđen na 7 godina zatvora, predsjednik Stjepan Mesić je rekao da neće čekati ni pravomoćnost presude kako bi napravio reviziju njegovih odlikovanja te da će mu ih oduzeti.


Očekivalo se da će Mesić Zagorcu odlikovanja uzeti nakon pravomoćnosti presude, u tom smjeru je i bilo postavljeno pitanje, ali je predsjednik očito nestrpljiv i ne može čekati da Zagorcu oduzme njegova odlikovanja.

Vezani članci Sudski čekić Jednome od braće Lijanovića osam godina zatvora u aferi Hypo leasing Silvio Berlusconi Bivši talijanski premijer Berlusconi oslobođen optužbi za podmićivanje svjedoka

'Nećemo čekati pravomoćnost presude, mi ćemo njemu oduzeti odlikovanja već sada', rekao je predsjednik Mesić.

>> 'Mesić je Zagorcu odlikovanja mogao oduzeti i prije suđenja'

>> Zagorcu sedam godina zatvora i oduzimanje 5 milijuna dolara

Zamoljen da komentira Zagorčevu tvrdnju da je on mali miš kojeg napada državni vrh na čelu s predsjednikom Mesićem, predsjednik je rekao kako je Zagorec 'ugojeni mali miš'. Na upite, što je s ostalim ratnim profiterima sada nakon što je Zagorec prvi osuđen za tako nešto, Mesić je kratko odgovorio: 'Past će i ostali!'. 'Uskoro ćete znati', odgovorio je na upit novinara do kuda je stigla istraga o tajnim računima.

Zagorec je jučer nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti i bit će mu oduzeta imovina u vrijednosti pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji iz sefa Ministarstva obrane.

Mesić ne zna ništa o navodnoj krađi topničkih dnevnika

Mesić nema informaciju objavljenu u jednim dnevnim novinama da je za nestanak topničkih dnevnika, koje od Hrvatske traži Haaški sud, odgovoran general bojnik Drago Lovrić, sadašnji hrvatski vojni predstavnik pri NATO-ovoj misiji u Bruxellesu. 'Ne, ja nemam tu informaciju, i da postoji takva informacija ja bih za nju znao, sigurno', odgovorio je Mesić na upit novinara ima li informacija o tome.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju