Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjedočenjem Josipa Perkovića, nastavlja se suđenje Tomislavu Merčepu.


Svjedočenjem jednog od osnivača hrvatskih tajnih službi Josipa Perkovića, danas se nastavlja suđenje Tomislavu Merčepu.

Vezani članci Suđenje FIlipu Zavladavu za trostruko ubojstvo - 6 Zavadlav s optuženičke klupe poručio bratu: "Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam" Sandra Zeljko iznjela obranu u predmetu Dnevnice - 1 Zeljko: "O dnevnicama sam unatoč zabrani obavijestila Plenkovića i Božinovića"

Merčep je na sudu optužio Perkovića za nezakonito hapšenje i pokušaj ubojstva. Prilikom svjedočenja Perkovića je ispitivao Merčep. Upitao ga je što zna o hapšenjima i nezakonitim ubojstvima te gdje je završilo oružje koje je trebalo biti poslano u Vukovar. Sudac je zabranio nekoliko pitanja koja je postavio Merčep.

Perković je na sudu ispričao kako je bio savjetnik bivšeg ministra obrane Gojka Šuška, a ministar ga je jednom prilikom poslao na Velesajam jer je čuo kako se ondje događaju nezakonitosti. Međutim, ispričao je Perković, kada je došao na Velesajam, ondje ga 'nisu pustili Merčepovi ljudi'.

>> 'Merčep je rekao da ubojice obitelji Zec moraju odgovarati'

>> 'Žrtve u Pakračkoj Poljani mučili su indukcijskim telefonima'

Tomislava Merčepa tereti se da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a naredio uhićenje i mučenje 52 osobe te ubojstvo 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.