Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kaznenog djela

Međusobne prijave Keruma i Župe odbačene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik i vijećnica u Gradskom vijeću s međusobnim su optužbama počeli u prosincu.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznene prijave koje su jedno protiv drugog podnijeli gradonačelnik Željko Kerum i vijećnica u Gradskom vijeću Sanja Župa s obrazloženjem da u postupcima za koje su se međusobno optuživali nema obilježja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Račun u Zagrebačkoj banci Kerum 'poludio', HDZ-ovci napustili sjednicu

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu ocijenilo je kako u postupanju vijećnice nije bilo kaznenog djela prisile prema pravosudnom dužnosniku za koje ju je prijavio gradonačelnik. Također, ocijenilo je da se u postupanju gradonačelnika, kojeg je vijećnica prijavila za lažno prijavljivanje kaznenoga djela, nisu ostvarila obilježja kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, objavljeno je danas na internetskoj stranici Državnog odvjetništva RH.

Sanja Župa je krajem veljače u ime splitskog HDZ-a i kluba HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću zatražila Kerumovu ostavku, tvrdeći da je na sjednici 18. prosinca 2009. neistinito odgovorio na vijećnička pitanja rekavši da 'nije bilo incidenta' na proslavi 'Noći Zagvožđana'. Župa je naime ustvrdila da je on sudjelovao u izgredu na toj proslavi 5. prosinca 2009. te da je zbog toga policija protiv njega prekršajnom sudu proslijedila optužni prijedlog. Nakon te Župine izjave Kerum je podnio kaznenu prijavu protiv nje optuživši je za pritisak na pravosudne dužnosnike. Uslijedila je porotuprijava vijećnice Župe u kojoj je ona optužila Keruma za lažno prijavljivanje. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene