Obavijesti Video Pretražite Navigacija
33. obljetnica ustrojavanja

Banožić i Medved čestitali Tigrovima njihov dan: "Ostvarili smo nezamislivo i naizgled neostvarivo"

Ministar obrane Mario Banožić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved su povodom 33. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade "Tigrovi" i 16. obljetnice istoimene 1. mehanizirane bojne čestitali njihov dan.

Povodm 33. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade "Tigrovi" i 16. obljetnice istoimene 1. mehanizirane bojne ministar obrane Mario Banožić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitali su im i zahvalili na njihovim uslugama. 

"Više od tri desetljeća priča o Tigrovima jednako snažno i jasno govori o neizmjernoj hrabrosti, vrhunskoj organizaciji i spremnosti hrvatskih branitelja za stvaranje moderne hrvatske države", istaknuo je Banožić u čestitci.

Okupljanje u kasnu jesen u Rakitju označilo je početak povijesne priče o gardijskoj brigadi koja je na ratištima diljem Hrvatske nizala velike pobjede i neprijatelju pokazala jasnu namjeru o slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

Ministar je dodao da je djelo Tigrova trajni primjer kako se brane i ostvaruju hrvatski interesi.

Ustvrdio je da su hrvatski branitelji i Hrvatska vojska visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva obrane, koji nastavljaju graditi vojsku za generacije koje dolaze.

Početak nove priče ova jesen donijela je i mladim pripadnicima 1. mb "Tigrovi" koji nastavljaju tradiciju 11 tisuća pripadnika koji su tijekom Domovinskog rata gradili ime i značaj te legendarne gardijske brigade.

"Povijest naše brigade počela je s vjerom u Hrvatsku, a iz te vjere i snage zajedništva ostvarili smo nezamislivo i naizgled neostvarivo", rekao je ministar Medved.

Medved, koji je i sam bio dio te brigade, poručio je da je sve one koji su prije 33 godine došli u Rakitje spojila ista ljubav prema Domovini koja ih je vodila u teškim godinama Domovinskog rata.

"Postali smo jedna od najcjenjenijih brigada Hrvatske vojske i danas s ponosom svjedočimo da smo nosili našu časnu, pobjedničku crnu beretku i slavno ime Tigrova", istaknuo je. "Za Hrvatsku kao Tigar" bili smo u najtežim danima, a naše geslo nas na jedinstven način povezuje i danas, naglasio je.

Prisjetio se svih Tigrova koji su dali svoje živote za hrvatsku slobodu te se osvrnuo na nove generacije Hrvatske vojske, koji su jamac hrvatske sigurnosti.

"Mladi Tigrovi, pripadnici 1. mehanizirane bojne danas nose naše slavne crne beretke s istim žarom u očima kakav smo mi imali prije 33 godine. Neka im na njihovom putu uvijek u mislima budu Tigrovi koji su dali svoje živote pod istim znakom, simbolom pobjede, domoljublja i zajedništva", istaknuo je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene