Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić rekla je kako ni na jednom sastanku o izmjeni osnovnog ugovora hrvatske vlade s mađarskim MOL-om i ugovora o plinskom poslovanju nije bila prisutna ili se u bilo kojem kontekstu spominjala tadašnja potpredsjednica vlade za društvene djelatnosti i sadašnja predsjednica vlade Jadranka Kosor.


'Sve poslove glede izmjene ugovora i izrade ugovora o plinskom poslovanju vodilo je ministarstvo gospodarstva s Damirom Polančecom na čelu', izjavila je novinarima ministrica Matulović-Dropulić reagirajući na tvrdnje bivšeg premijera Ive Sanadera iznesene pred saborskim povjerenstvom za utvrđivanje okolnosti privatizacije Ine, o sudjelovanju predsjednice vlade Jadranke Kosor i članova vlade u pregovorima o izmjeni osnovnog ugovora vlade s mađarskim MOL-om i ugovora o plinskom poslovanju.

Vezani članci Ivica Todorić ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade INA, Zagreb Ina se oglasila o opskrbi gorivom: "Sigurnost opskrbe nije ugrožena"

>> Kosor: Sanaderove riječi ozbiljna su prijetnja

>> Sanader: Tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada

>> Sanader: Tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada

Ministrica Matulović-Dropulić kazala je kako je točno da su svi članovi vlade bili informirani o bitnim odrednicama izmjene ugovora (zašto se mijenja, što se mijenja i na koji način i sl.) te da su na temelju toga i mogli donijeti odluku.

Objasnila je kako svaka vlada, sadašnja i bivša, radi kao tim i svaki je član vlade zadužen i odgovoran za svoj dio posla, tako da predloži na vladi i vlada prihvati i ne pita, primjerice, za objašnjenje ministra kulture ili znanosti.Naglasila je kako je kao sudionica završnih razgovora s MOL-om u dijelu koji se odnosi na kupnju podzemnog skladišta plina Okoli bila nazočna na nekoliko sastanaka u ministarstvu gospodarstva potkraj 2008. i u početku 2009.

Ministrica je kazala kako je sve sastanke sazivao bivši potpredsjednik vlade za gospodarstvo Damir Polančec, a na njima su osim nje bili ministar financija Ivan Šuker, predstojnica vladina ureda za zakonodavstvo Zdenka Pogarčić, član iz ministarstva gospodarstva Branimir Horaček, bivši direktor tvrtke Plinacro Branko Radošević, odvjetnik Zoran Marković te član uprave MOL-a Zalán Bács. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju