Obavijesti Pretražite Navigacija
Ništa od Đapićeva povratka

Matković i dalje ostaje osječki gradonačelnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Gordan Matković (HSP) nije danas podnio ostavku na gradonačelničku dužnost, zbog, kako je izjavio, tehničkih uvjeta.

Matković je prema osobnim najavama na zahtjev svoje stranke i predsjednika Ante Đapića, trebao podnijeti ostavku na mjesto osječkog gradonačelnika, a tu je dužnost trebao preuzeti Đapić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić gubi HSP HSP-ovac Matković objavio neovisnu kandidaturu za gradonačelnika Slika nije dostupna Matković ne želi biti ničija zamjena Đapić će najvjerojatnije ostati kandidat za osječkoga gradonačelnika

No, osječki gradonačelnik Matković novinarima je danas izjavio kako ostavku neće podnijeti jer za to nema tehničkih uvjeta, budući da koalicijski partneri HSP-a, a to su SDP i HNS, ne žele podržati Antu Đapića za gradonačelnika.

Predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan izjavila je kako potpora Đapiću ne bi bila mudra, budući da se ovih dana govori o aferama u kojima se spominje i Đapić, dodavši kako nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja.

Predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Anto Đapić, danas je izjavio kako HSP do daljnjega odustaje od Matkovićeve ostavke, jer nema tehničkih uvjeta da on (Đapić) preuzme gradonačelničku funkciju. Ujedno je ocijenio nekorektnim ponašanje koalicijskih partnera, prije svega SDP-a.

Gordan Matković koji je ostavku već napisao, ali ne i potpisao, ostaje osječkim gradonačelnik do daljnjega, a Anto Đapić predsjednik Gradskog vijeća.

Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, koji je također najavio ostavku na dogradonačelničku funkciju zbog neslaganja s Antom Đapićem, izjavio je kako ostaje dogradonačelnik do daljnjega, te da "koalicijski partneri moraju što prije sjesti i dogovoriti se kako dalje". Đapićevo odustajanje od preuzimanja gradonačelničke funkcije ocijenio je razumljivim.

Osječku gradsku vlast obnaša koalicija HSP-a (9 vijećnika), SDP-a (3), HNS-a (1) i HSU-a (1 vijećnik) .

U oporbi je pet vijećnika HDSSB-a, pet vijećnika HDZ-a i jedan HSS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene