Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đapić gubi HSP

HSP-ovac Matković objavio neovisnu kandidaturu za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkoga HSP-a i osječki dogradonačelnik Gordan Matković izjavio je danas u Osijeku kako će se na lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika kao neovisni kandidat.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare, Matković je rekao kako nakon 18 godina članstva u HSP-u može samostalno donijeti takvu odluku i da 'u ovim uvjetima nije bilo drugih mogućnosti'. Na novinarski upit je li izišao iz HSP-a ili je, možda, iz njega isključen Matković je odgovorio da je 'nakon 18 godina članstva teško istupiti' te da ga 'mogu isključiti, ali on je sigurno HSP-ovac bez obzira na člansku iskaznicu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Tempirana bomba' Đapić i Kovačević o predizbornoj koaliciji HDSSB-a i HNS-a Slika nije dostupna HSP i HDZ dogovorili koaliciju Đapić opet gradonačelnik Osijeka?

Na upit zašto se odlučio na taj potez te jesu li u pitanju sukobi unutar HSP-a Matković je odgovorio kako su realne procjene govorile da dosadašnja koncepcija stranke (s Đapićem kao kandidatom) ne vodi u pobjedu, te kako je odlučio ponuditi drugo rješenje pošto, ustvrdio je, posljednjih dana nijedan njegov prijedlog o pronalaženju drukčijeg rješenja u stranci nije dobio potporu.

Smisao koalicije više ne postoji

Zamoljen da komentira je li kontaktirao s HDZ-om te postoji li mogućnost da dobije potporu te stranke Matković je rekao da to pitanje treba postaviti HDZ-u, pri čemu je dodao kako je dobio potporu nekih osječkih udruga, među kojima i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR).

Ustvrdio je kako ga podupire više od 60 članova stranke koji će u dopisu, koji će uskoro biti objavljen, Časnom sudi HSP-a poručiti - ako iz stranke budu isključeni on i pet članova koji su se jučer javno ogradili od nedavnog priopćenja glasnogovornika stranke Gorana Trdina o jedinstvenoj potpori Đapiću za gradonačelnika - da može isključiti i njih.

Na novinarski upit što o svemu misli predsjednik stranke Anto Đapić Matković je rekao kako je s Đapićem razgovarao jučer te mu je poručio da su 'potezi koji su poduzimani izazvali požar, a njegova dosadašnja uloga vatrogasca', kako se čini, više nije dorasla gašenju tog požara.

Odgovarajući na pitanje je li njegov današnji potez dokaz da je gradska koalicija HDZ-HSP-HSU prestala postojati Matković je ocijenio kako je 'siguran da smisao koalicije više ne postoji'. Predsjednik HSP-a dosad nije bio dostupan za izjavu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene