Iako se međimurski župan Matija Posavec spominjao kao najizgledniji nasljednik Ivana Vrdoljaka na mjestu šefa HNS-a, on bi se mogao naći na izlaznim vratima stranke. Stranka navodno već priprema Alena Leverića za šefa HNS-a.

Galerija


Nakon što je nekoliko mjeseci međimurski župan Matija Posavec slovio kao najizgledniji kandidat za nasljednika Ivana Vrdoljaka, situacija je sada drukčija. Nagađa se da bi se Posavec mogao naći na izlaznim vratima stranke, a tome u prilog ide i činjenica da prvi put u posljednjih šest godina Matija Posavec nije dobio poziv za polaganje vijenca na Mirogoju u spomen obljetnice smrti osnivačice HNS-a Savke Dabčević-Kučar.

Kako piše Večernji list, HNS navodno već ima drugog kandidata za šefa. Riječ je o Alenu Leveriću, bivšem zamjeniku ministra gospodarstva u Vladi SDP-a. Leverić je danas šef HNS-a Varaždinske županije i član uprave Hrvatskih cesta.

Matija Posavec i Ivan Vrdoljak (Foto: Pixsell) Posavec traži da HNS iziđe iz Vlade, stigao mu odgovor: ''Uložili smo u njega milijun kuna, a on traži...''

Leverić ne otkriva hoće li se kandidirati za šefa HNS-a, ali je rekao da će odluku o kandidatu donijeti HNS Varaždinske županije. ''Predsjedništvo organizacije zaključilo je da će, nakon što Predsjedništvo HNS-a otvori kandidacijski postupak, odlučiti hoće li podržati nekog od kandidata za predsjednika stranke ili će imati svoga'', kaže Leverić.

Izvor iz stranke za Večernji je rekao da je Alen Leverić savršen nasljednik Ivana Vrdoljaka. ''Član je uprave Hrvatskih cesta, što znači da je dio ekipe koja pod svaku cijenu želi zadržati aktualnu situaciju, koja ne želi talasati, nego odraditi mandat do kraja. Uza sve to, doista jest na čelu najjače organizacije, one Varaždinske županije, koja ima najveći broj delegata'', kazao je izvor iz HNS-a.

Darko Horvat (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Horvat ne sumnja u podršku HNS-a, a medijima poručio: ''Jednom čovjeku dajete više prostora nego što zaslužuje''

Vrh stranke kaže kako u ovom trenutku nema razloga za izbacivanje Matije Posavca te da će se ubrzo otvoriti kandidacijski postupak koji će pokazati koliko ima kandidata za šefa HNS-a. Predsjedništvo stranke sastaje se 23. kolovoza, kada će na dnevnom redu, između ostalog, biti i pripreme za unutarstranačke izbore koji će se održati do kraja ili početkom sljedeće godine.