Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će nezavisni župan

Matija Posavec napušta HNS: "Upozoravao sam da moramo ići drugim smjerom, no za to nije bilo sluha"

Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr)
Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec nakon 15 godina članstva izlazi iz HNS-a. Objavio je to na izvanrednoj konferenciji za novinare u Čakovcu.

Posavec je odluku o napuštanju stranke objavio kod poznate skulpture "Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana" u Čakovcu.

Pročitajte i ovo Matija Posavec, Nezavisna Platforma Sjever Dva mandata u III. izbornoj jedinici Iznenađenje izbora: "Ovo je tek politički početak" Slika nije dostupna Šef HNS-a Ivan Vrdoljak 'HDZ i Most već godina dana ne izlaze iz pregovora. HNS im postaje stabilna alternativa'

"Poslovica kaže da ako ste spremni raditi samo lake stvari, onda će vam život biti težak. Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a", objavio je Posavec. Kaže da se trudio dvije godine promijeniti neke stvari, ali da nažalost nije uspio. Napominje kako za njegove prijedloge nije bilo sluha, a da je sve kulminiralo nakon izbora za EU parlament.

"Odluku donosim čista srca i čiste savjesti i uz duboko promišljanje. Moj put je pogled u budućnost", rekao je. Tvrdi da neće raditi nikakve lomove u stranci, a da politiku promišlja kao neki ideal. Otkriva da će biti neovisni župan i da neće osnovati novu stranku.

"Odluka nije nastala preko noći. Nakon izbora za EU parlament vidio sam pravo stanje stvari. Kada su došli loši rezultati, onda nešto trebate promijeniti. Ja sam upozoravao, govorio da moramo ići drugim smjerom, no ostao sam usamljen u tome, u svojim zahtjevima, jer je vrh stranke odlučio da je sve u redu. Meni nije bilo u redu i to je bio okidač.Tražio sam unutarstranačke izbore, međutim za to nije bilo sluha", rekao je župan.

Odlučio istupiti iz HNS-a

 

Objasnio je kako je tražio novi smjer, a da mu odluka o koaliciji s HDZ-om prije dvije godine nije bila prihvatljiva. Ističe kako nije otišao ranije, odnosno u svibnju jer je htio svoje zahtjeve prvo predstaviti svojem članstvu.

Na pitanje tko će nakon njega voditi organizaciju HNS-a u Međimurju kazao je da tu odluku donosi stranka, ali da umjesto njega do izbora organizaciju mogu voditi potpredsjednici.

Upitan je li vrh stranke znao za njegovu odluku ponovio je da se u nekoliko navrata zalagao za promjenu politike i smjera stranke, ali da stranačka tijela i vrh stranke to nije prihvatio jer, kako je rekao, smatraju da je sve u redu. Dodao je da je bio spreman na sve to, samo da je bilo sluha u stranci.

„Bio sam spreman upustiti se u tu priču, spreman graditi snažni, građanski politički centar koji je potreban u hrvatskoj politici, ali nisam dobio potporu“, izjavio je sada već bivši član HNS-a.

Posavec je na pitanje novinara potvrdio da ima informaciju da će vrh stanke večeras stići u Međimurje na sastanak s članovima Županijske organizacije.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene