Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mirovine su nam zadnja crta obrane'

Matica umirovljenika Hrvatske najavljuje sporazum s Vladom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak će biti potpisan Sporazum o Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe, koje će biti savjetodavno tijelo pri Vladi Republike Hrvatske, najavila je Matica umirovljenika Hrvatske (MUH).

Sporazum će potpisati predsjednik Vlade Zoran Milanović i predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske i Koordinacije umirovljeničkih udruga.

Skupština MUH-a prihvatila je na nedavno održanoj skupštini Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika i starijih osoba koja će biti upućena na raspravu u Nacionalno vijeće, a zatim u Vladu s prijedlogom da i Hrvatski sabor prihvati takav dokument koji bi imao izuzetno veliki značaj za sve umirovljenike.

Pročitajte i ovo Umirovljenici, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) OBNAVLJANJE RADA NACIONALNOG VIJEĆA Umirovljeničke udruge: "Najveći broj umirovljenika već je potonuo u ozbiljno siromaštvo, Vlada treba uskladiti mirovine s plaćama" Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama''

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je da će 2013. godine mirovine biti na vrijeme isplaćivane, da će se njihov rast usklađivati po novoj formuli povoljnijoj za umirovljenike te da se stabilizacija državnog proračuna neće raditi na račun mirovina jer 'su nam one zadnja crta obrane'.

>> Linić: Nećemo dirati mirovine ni plaće, krećemo u borbu sa sivom ekonomijom

Na skupštini je za novog predsjednika Matice umirovljenika Hrvatske izabran Vladimir Nožarić iz Karlovca, a za zamjenika predsjednika Josip Kovačić iz Marije Bistrice. Inače, Matica umirovljenika Hrvatske je najveća umirovljenička organizacija u Hrvatskoj u koju je uključeno 270.000 članova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene