Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Miroslav Maškarin je danas svjedočio na sudu u Rijeci o svom odlasku u bolnicu u srpnju 2006. kada je ostao bez noge i 17 dana odležao u komi.


Ispričao je da se nakon operacije probudio u vrlo lošem stanju s amputiranom nogom te je prvo pomislio da je imao prometnu nesreću, ali mu je otac sve objasnio. Sutkinji je rekao da je od stresa i jakih lijekova izgubio kosu i spao na 48 kilograma. U svom svjedočenju je isticao nedovoljnu skrb i brigu bolničkog osoblja, a kao primjer ove tvrdnje je naveo da je na slikanje pluća odveden tek nakon dva dana svojih pritužbi te kada je potvrđeno da ima upalu pluća.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Todorićevo svjedočenje na blogu: "Hrvat sam, živim u Zagrebu, rođen 1951. godine..." Papa Franjo (Foto: AFP) Žrtve čileanskog svećenika osuđenog za pedofiliju svjedočit će pred Papinim izaslanikom

'Osjećam strah, bojim se da ću ovisiti o nečijoj pomoći, da ću izgubiti i desnu nogu, jer je i to moguće, bojim se da neću moći normalno živjeti, imati obitelj i normalno funkcionirati.

I Maškarinovi odvjetnici i obrana su se danas usprotivili korištenju vještačenja iz prva dva postupka pa je sutkinja Ingrid Bućković odredila da će se provesti novo vještačenje, ali nije odredila instituciju. Problem je što zagrebački nalaz tvrdi da je riječ o greški uslijed operacije, a splitski kako je ipak riječ o komplikaciji.