Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak na Bledu

Dalić na Bledu s ministrima regije o Agrokoru: "Očekujem intenzivan rad da bismo do 10. srpnja izglasali nagodbu"

Sastanak oko Agrokora na Bledu (Foto: Dnevnik.hr)
Sastanak oko Agrokora na Bledu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sastanak oko Agrokora na Bledu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na Bledu u Sloveniji održan je sastanak ministara zemalja regije posvećen krizi u Agrokoru.

Tema sastanka bila je trenutačna situacija i daljnji koraci u rješavanju stanja.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Slika nije dostupna Bivši vlasnik Agrokora Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet"

Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić izjavila je da su razgovarali o rezultatima izvanredne uprave u Agrokoru. Dodala je da se očekuje intenzivan rad kako bi do 10. srpnja bio izglasan tekst nagodbe s vjerovnicima.

"Na taj način želimo osigurati da se cjelokupan sustav Agrokora sa svim njegovim sastavnicama vrati u normalno poslovanje kako bi se mogle razvijati kompanije koje posluju u Hrvatskoj, a isto tako i sve Agrokorove kompanije koje posluju u susjednim državama", poručila je Dalić.

Dalić se na Bledu sastala sa slovenskim ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom, ministrom za vanjsku trgovinu i gospodarske odnose Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem, potpredsjednikom Vlade Republike Srbije i ministrom za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasimom Ljajićem te predstavnicom Ministarstva gospodarstva Crne Gore  Biljanom Jakić.

Ministar Počivalšek istaknuo je da je Slovenija posebno zainteresirana za sudbinu Mercatora koji zapošljava 10 tisuća ljudi te pohvalio postupanje hrvatske vlade u rješavanju problema.

"Nakon godinu dana došli smo do toga da vidimo svjetlo na kraju tunela", zaključio je.

Ministar Šarović podržao je trend stabilizacije Agrokora

"U fokusu je našeg interesa rebrendiranje Mercatora i njegovo vraćanje u BiH. Važno je da se redovno podmiruju obveze prema dobavljačima. Konzum je ušao u fazu stabilizacije, ali su rokovi u odnosu na dobavljače nešto lošiji. Podržavamo napore Vlade RH", rekao je.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar Rasim Ljajić izjavio je nakon sastanka kako vjeruje u rješavanje problema u Agrokoru u svim zemljama.

"To je definitvno regionalni problem. Sudbinski smo zainteresirani da se taj problem riješi. Nas izgleda samo problemi mogu natjerati na suradnju. Ovo bi mogao biti model za rješavanje i drugih otvorenih pitanja - informiranje iz prve ruke i zajedničko traženje problema", poručio je.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene