Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo u Zadru

Enio Meštrović predložio SDP-ovca Vučetića za predsjednika Gradskog vijeća: "Radi majstore, ja sam glup za ovo"

U Zadru se danas konstituira Gradsko vijeće.

Konstituirajuća sjednic prati se s velikim zanimanjem jer niti jedna od lista nema većinu. HDZ, HSP, Stranka umirovljenika i Reformisti imaju 11 vijećničkih mjesta. SDP, Akcija mladih, HSS, CENTAR, GLAS imaju 8 vijećnika, a Kandidacijskoj listi Enija Meštrovića pripalo je 7 mjesta. Jedno mjesto ima Domovinski pokret.

Pročitajte i ovo Lažna osmrtnica Enia Meštrovića NESVAKIDAŠNJE SCENE Na društvenoj mreži objavljena osmrtnica Ričardu: "Radi se o osmrtnici imaginarnog, fiktivnog lika" Enio Meštrović Ričard SVE OVISI O NJEMU Enio Meštrović Ričard o političkim promjenama u Zadru: "Ova priča zaslužuje malo dužu i topliju budućnost"

Za predsjednika Gradskog vijeća lista Enija Meštrovića predložila je SDP-ovog Marka Vučetića te je s 15 glasova za i bez ijednog protiv prijedlog u Gradskom vijeću prošao. 

Suzdržani su bili HDZ-ovi vijećnici i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta. Potpredsjednici Gradskog vijeća su neovisni Enio Meštrović i Bruno Milin iz HDZ-a.

"Rekao sam kako je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ne želim biti. Dobio sam antitezu da ću biti jer tako mi želimo. Nakon toga dobio sam sintezu kao formiranje većine, pa prihvaćam jer očekujem da se glasanjem očituje antihadezeovska većina u Gradu, ako ne, onda odustajem. Želim stabilnu većinu koja će donositi odluke na razini kohabitacije", rekao je Vučetić, nositelj liste SDP, AM, HSS, Centra, GLAS.

U obraćanju uoči glasovanja Enio Meštrović Vučetiću je poručio: "Radi majstore, ja sam glup za ovo!".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene