Dvojica ministara i premijer Milanović nazočili su sinoć u Osijeku na rođendanu osječke tvrtke Žito. Iako je uobičajeno da se u takvim prigodama - režu vrpce i slušaju tamburaši, vlasnik Žita za ovu je prigodu naručio kazališnu predstavu - o samome sebi.


Na proslavi 25. rođendana jedne od najvećih tvrtki u Hrvatskoj, njezin vlasnik Marko Pipunić, ugostio je premijera i dvojicu ministara. No, to nije sve. Pipunić je naručio i predstavu o sebi i svom odrastanju.

Vezani članci Predstava Gdje se kupuju nježnosti - 4 "Gdje se kupuju nježnosti": Priča o tri generacije žena u ruralnoj sredini i nadi izlaska iz patnje i siromaštva Poduzetnici, ilustracija Udruženje CROMA proglasilo menadžere i poduzetnike godine: ''Moramo izaći i kao bolji ljudi, ali i kao bolje gospodarstvo''

Iz prvih redova scenski igrokaz pratio je i premijer. 'Bez rizika i bez hrabrosti i drskosti nema uspjeha. Vi to znate bolje od većine ljudi, jer s obzirom na to kako ste odrastali, bilo vam je teško. Bilo je teško prijeći Savu, a kamoli doći ovako daleko. Tradicija je lijepa, kao što kaže gosp. Pipunić, fiš paprikaš je lijep, ali možete vi bolje od toga', poručio je premijer.

Tko može postati poduzetnikom?

Bajka se, kako ju je Pipunić nazvao, nastavila kraj Čepina nedaleko od Osijeka. Na tom će mjestu uskoro niknuti tvornica pršuta. 'U dvije godine imamo planiran ciklus od 1,4 milijarde kuna kao što sam rekao koji će generirati milijardu novog prihoda i 250 do 300 direktno zaposlenih novih ljudi', kaže Pipunić.

Želja je svima da ova slika pokaže da Slavonija može biti dio nove europske priče. A možda i nekog novog - scenskog igrokaza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju