Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestajalo struje

Uoči obljetnice Oluje koncerti Thompsona i Škore: "Nosite znakovlja hrvatske pobjedničke vojske, nijedna druga"

Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Splitska pozornica na kojoj će Thompson održati koncert (Foto: Dnevnik.hr) Splitska pozornica na kojoj će Thompson održati koncert (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
Ususret proslavi 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja splitskom rivom orit će se pjesme Marka Perkovića Thompsona. Organizatori koncerta grad Split i splitski branitelji očekuju više od 70 tisuća posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Tridesetak kilometara dalje triljskim braniteljima pjevat će predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Koncert Marka Perkovića Thompsona započeo je oko 21:30 na splitskoj rivi koja je bila prepuna njegovih obožavatelja. 

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Slika nije dostupna 2020. u čavoglavama Thompson potvrdio da će pjevati na splitskoj Rivi na dan Oluje

Nastup je prošao bez incidenta izuzme li se poklič "Za dom - spremni" u pjesmi "Bojna Čavoglave", ali ne i bez problema. Nekoliko puta tijekom koncerta pozornica je ostala - bez struje. 

Kako su tekle pripreme

Od ranog jutra za posjetitelje triljskog koncerta Miroslava Škore nekoliko kuhara priprema pečenog vola. ''Trebao bi biti za 1000 ljudi, 400 kg čistog mesa. Peći će se do ponoći'', rekao je kuhar Jozo.

Organizatori koncerta o broju posjetitelja ne žele kalkulirati. Ne žele politizirati nešto što su dogovorili još prije godinu dana. ''Nas ne zanima politika. Zanima nas da okupimo što više branitelja i da proslavimo sutrašnji dan u što veselijem i što boljem ambijentu'', rekao je Ivan Gilić iz Trilja.

Je li mu današnji koncert zapravo predizborni skup pojašnjava Škoro: ''Ja sam u predizbornoj kampanji već 30 godina. Imao sam dakle svaki tjedan barem jedan predizborni skup što se zove moj koncert. Tako da ne bih to tako nazvao''

A svega tridesetak kilometra od Trilja Škorin kum Marko Perković Thompson trebao bi zapaliti svojim hitovima splitsku rivu.

''Očekujemo oko 70 do 80 tisuća ljudi'', rekao je Zoran Buzdovačić, predsjednik časničkog zbora Grada Splita.

U želji za što boljom pozicijom na koncertu na splitsku rivu građani su počeli pristizati već u poslijepodnevnim satima. Očekivanja su velika.

Da sve prođe u najboljem redu osim redara brinut će i velik broj policajaca. U pomoć splitskim plavcima stižu i kolege iz susjednih policijskih uprava. Iz hitne savjet više nego jasan.

''Savjet je uvijek isti. Da se dobro provedu i da se pripaze i da ne konzumiraju alkohol i droge'', rekao je dr. Dubravko Šola, sa Zavoda za hitnu medicinu.

Osim zdravstvenih, organizatori koncerta,ali i sam Thompson apeliraju na sve posjetitelje: ''Pozivam uvijek svoje gledatelje, svoju publiku, ako imaju potrebu nositi vojna znakovlja, neka nose hrvatske pobjedničke vojske, nijedna druga. Ali ako ste primijetili zadnjih godina na mojim koncertima toga nije bilo.''

Ono što se splitski branitelji nadaju jest da im pojedinci i provokatori neće zasjeniti proslavu njihovog najvažnijeg dana u godini.

Splitska riva počela se puniti već oko 19 sati. Najvjerniji fanovi pratili su i tonsku probu. Organizatori najavljuju da će ovo biti koncert kakav Split i okolica ne pamte. Na njega stižu branitelji iz svih krajeva Hrvatske, od Vukovar pa sve do Prevlake. O sigurnosti brine nekoliko stotina policajaca i redara. Koncert bi trebao završiti vatrometom točno u ponoć.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene