Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Jedan od govornika sa skupa HOS-a o prijavi policije: "To je stari hrvatski pozdrav, nema veze s NDH-om"

Aktualno Galerija Marko Miljanić Marko Miljanić Foto: DNEVNIK.hr Obljetnica HOS-a u Splitu, ilustracija - 2 Obljetnica HOS-a u Splitu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obljetnica HOS-a u Splitu, ilustracija - 3 Obljetnica HOS-a u Splitu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obljetnica HOS-a u Splitu, ilustracija - 1 Galerija 1/4 >>
Dvije prekršajne prijave zaradili su sudionici obilježavanja godišnjice osnutka HOS-a u Splitu. Uzvike ''za dom spremni'' zabilježio je snimatelj Dnevnika Nove TV.

Policija će podnijeti optužni prijedlog protiv dviju osoba zbog narušavanja javnog reda i upućivanjem poruka neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fašističkim obilježjima nema mjesta u RH Štromar: "Premijer ima punu podršku HNS-a da riješi problem HOS-ove ploče" Slika nije dostupna HDZ-u - ne smeta "Za dom spremni" osvanuo i u Mokošici kod Dubrovnika

Naime, nakon obilježavanja godišnjice osnutka HOS-a u Splitu, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća za stradale u ratu uslijedili su govori i više puta se uzvikivalo: "Za dom spremni". Jedan od govornika je za Dnevnik Nove TV komentirao prijavu.

"Pozdrav 'Za dom spremni' je naš stari hrvatski pozdrav koji nema nikakve veze s NDH-om i ustaštvom. Ja sam u svom sastavu imao pripadnike HOS-a. To su nevjerojatni ljudi, borci. Nije nitko me kontaktirao i želio bih da me kontaktira da vidim što sam to rekao neistinito. To nema nikakve veze s NDH-om i 1941. godinom. Ovo je najnovija povijest", rekao je Marko Miljanić, zapovjednik obrane Škabrnje.

Predviđene kazne za takve prekršaje su od 20 do 150 eura ili 30 dana zatvora, ali ne zadugo, jer prema novom prijedlogu MUP-a za prekršajna djela koji je u javnoj raspravi, više nema zatvorske kazne pa novčane rastu do 33 puta. Kazna bi tako mogla iznositi od 700 do 4000 eura.

U prošloj godini zabilježena su 34 postupanja policije, radilo se o prekršajnom nalogu ili optužnom prijedlogu za izvođenje ili prenošenje simbola iz čl.5.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene