Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskupljenje goriva

Što nam slijedi ako se ostvari crni scenarij i dođe do prekida transporta nafte: "Cjenovni udar već je u Hrvatskoj"

Aktualno Galerija Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Točenje goriva Točenje goriva Foto: Dnevnik Nove TV Naftna platforma - 1 Naftna platforma - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Naftna platforma - 2 Galerija 1/4 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina tumači cjenovni udar u Hrvatskoj koji dolazi kao posljedica napetosti na Bliskom istoku, ali i u Crvenom moru.

Cijena nafte raste, a reporter Marko Biočina rekao je u studiju Dnevnika Nove TV da je cjenovni udar već u Hrvatskoj, "ali sreća za sve je da se u Hrvatskoj cijena naftnih derivata određuje u dvotjednom periodu i zbog toga potrošači to još nisu osjetili".

Prvo poskupljenje goriva očekuje nas već u utorak. Pogledajte koje su nove cijene.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

Biočina je upitan što ako se ostvare ovi crni scenariji pa dođe do potpunog prekida transporta nafte kroz Crveno more i Sueski kanal.

"To bi bio za Europu sasvim sigurno jako težak udarac i treba reći da se mi na neki način još uvijek borimo s posljedicama tog prekida uvoda nafte i naftnih derivata iz Rusije i sad bi se novi dobavni pravac zatvorio ili iskomplicirao. Posebno bi se to odnosilo na naftne derivate, Europa je veliki uvoznik dizela i poluproizvoda i tu bi bilo problema.

Pročitajte i ovo Ilustracija 'Zamrznuli' frontu Moćno oružje košta svega nekoliko stotina eura, a paralizira Putinove vojnike: "Ubijam Ruse, nisu trebali doći ovamo. Nije mi ih žao"

Hrvatska je možda u nešto boljoj poziciji, imamo pristup dobavi s mora i imamo vlastitu rafineriju koja, ako radi, može zadovoljiti našu cjelokupnu potrošnju. S te strane smo u boljoj situaciji, ali nadamo se ipak da neće do toga doći, da će se stvari smiriti, da ćemo ostati na onim razinama cijene.

Ipak, ova razina sad, sljedeći tjedan i nakon poskupljenja, dizel će biti i dalje jeftiniji nego je bio u ovo vrijeme prošle godine. Još uvijek smo daleko od onih cijena koje bi zahtijevale novu reakciju Vlade ili nešto slično da se dogodi", objasnio je Biočina.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene