Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik haškog suda Theodor Meron bit će na čelu žalbenog vijeća u slučaju šestorice bosansko-hercegovačkih Hrvata.


Meron je u vijeće imenovao još trojicu sudaca koji su s njim donijeli pravomoćnu presudu generalima Gotovini i Markaču, Carmela Agiusa, Fausta Pocara i Patricka Liptona Robinsona. S njima će još biti kineski sudac Daqun.

>>
Sudac Meron samog sebe postavio na čelo žalbenog vijeća u slučaju 'Prlić i ostali'

Vezani članci Vojislav Šešelj (Foto: AFP) Idući tjedan saslušanje u žalbi na hašku oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju Prosvjed ispred Haaškog suda (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed žrtava uoči presude šestorci: Ovo nije osuda hrvatskog naroda

'Takva kompozicija je zapravo dobro došla radi toga što su članovi vijeća već djelomično upoznati s činjeničnim stanjem koje se preklapa u oba dva predmeta u odnosu na neke temeljne situacije, naročito u vezi zločinačkog poduhvata. Tako da mislim da će vijeće imati kraći rok prilagođavanja i familijarizacije sa činjeničnim stanjem u predmetu', kazao je Goran Mikuličić, odvjetnik generala Markača.

Bivši visoki vojni i politički dužnosnici Herceg Bosne nepravomoćno su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od 10 do 25 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju