U velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV ministar obrane Mario Banožić progovorio je o stanju u oružanim snagama.

Galerija


Komentirao je posljednje afere koje potresaju vojsku, ali i istrage koje vode USKOK i vojna policija, a ne tiču se samo pronalaska droge.

Vezani članci Obilježavanje 28. obljetnice VRO Medački džep - 3 Obljetnica operacije Medački džep: "Kad pogledate susjedne zemlje koje su napale Hrvatsku vidite koliko smo otišli naprijed" Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 4 Tragična nesreća helikoptera Kiowa: Ministar otkrio da je jedna obitelj tužila MORH

Banožić je otkrio kada i koliko vojnih pilota šaljemo u Francusku na obuku na novim avionima, ali i što misli o obaveznom cijepljenju u vojsci, s obzirom da i Amerikanci razmišljaju o tome.

"Svi vojnici koji odlaze na mirovne misije, operacije, zadaće, vježbe, i snose odgovornost - bi trebali biti cijepljeni - to je ono što Amerikanci traže, a Hrvatska ima.

Ono što je loše isprezentirano jest da je netko naredio cijepljenje - ne! Mi smo izdali zapovijed da se organizira cijepljenje. Ja vas kao vojnikinju pozivam da se cijepite, a vi se izrazite želite li ili ne. Dana vam je mogućnost, ali isto tako ako kažemo 'moramo ići u mirovnu operaciju', znam da na vas ne mogu računati, jer ste mi ugroza", rekao je ministar Banožić.

Cijeli intervju Ivane Pezo Moskaljov s ministrom obrane pogledajte u 19:15 u Dnevniku.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr