Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postalo je običaj

Sve samo da se ne gledaju: Zbog predsjednika i ministra opet dva ispraćaja vojnika

Milanović i Banožić na dodjeli odličja
Milanović i Banožić na dodjeli odličja Foto: DNEVNIK.hr
Vojnike iz Bjelovara prvo je ispratio Mario Banožić, a zatim Zoran Milanović. I nije im to prvi put.

Zoran Milanović sudjelovao je danas u Bjelovaru na svečanom ispraćaju 11. hrvatskog kontingenta u sklopu ojačane prisutnosti u Republici Poljskoj. 

"Čuvajte hrvatski ugled i reputaciju, teško je sticana. I gdje god idete vijte hrvatski barjak. Gleda vas se kao hrvatske vojnike i predstavnike Hrvatske", poručio im je.

"Učite, školujte se i iskoristite svaku priliku da napredujete da biste se, kada se vratite u Hrvatsku, mogli opet posvetiti onome što je vaš primarni zadatak, što je u srcu vašeg poslanja, a to je obrana Hrvatske, njezinih ljudi, prostora, teritorija, demokratske vlasti odnosno ustavnog poretka. Pazite na sebe. Čuvajte ugled i reputaciju Hrvatske, gradite je i dižite je, nemojte propustiti priliku da to radite. Ponosni smo na vas i čekamo da se vratite doma", rekao je predsjednik Milanović.

Prije Milanovića to je već obavio ministar obrane Mario Banožić. U vojarni Bilogora s pripadnicima je razgovarao o pripremama koje su prethodile njihovom odlasku te njihovim zadaćama i očekivanjima.

Zaželio im je uspješno, profesionalno i kvalitetno izvršavanje svih zadaća koje ih očekuju u Poljskoj.

"Uvjeren sam kako znate da u Poljskoj ne predstavljate samo sebe, zato je odgovornost svakoga od vas još i veća. Drago mi je čuti kako ste spremni na sve izazove i zadaće koje se pred vas postave i kako u područje aktivnosti odlazite sigurni u sebe i svoje kolege.

Vjerujem kako vašim obiteljima i prijateljima ovo vrijeme bez vas neće biti jednostavno te im ovim putem upućujem zahvalu što vas podržavaju na vašem vojničkom putu", poručio im je Banožić.

"Kao ministar obrane ponosan sam što Hrvatska vojska ima takve pripadnike, vjerujem u vas i želim vam sretan put i sretan povratak u Domovinu", dodao je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Promocija na Vojnom učilištu Milanović o ratu u Ukrajini: "Sada gledamo nešto strašno"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TVRDA KOHABITACIJA Milanović prozvao Plenkovića da ''olajava'' hrvatske zastupnike po stranim medijima: ''To je dno dna. Za dublje treba posebna oprema"

Predsjednik i ministar koji redovno ratuju preko medija, još jednom su tako izbjegli susret. 

Krajem studenog prošle godine, Zoran Milanović u varaždinskoj vojarni ispratio je hrvatske vojnike u NATO-ovu operaciju KFOR, nakon što ih je dva sata ranije ispratio i ministar obrane Mario Banožić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene