Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ijednog mandata

Tko je kriv za loš rezultat Mosta? Miletić: "Naravno da smo očekivali bolji rezultat"

Marin Miletić reagirao je na rezultate izlaznih anketa.

Mostov Marin Miletić u razgovoru s reporterkom Dnevnik Nove TV Ivanom Kopčić komentirao je izlazne ankete prema kojima Most nije dobio niti jedan mandat.

"Naravno da smo očekivali bolji rezultat. Očekivali smo i puno veću izlaznost građana jer je žalosno da 15 posto birača iziđe na neke izbore, a odlučuje se o Bruxellesu, gdje se donosi 80 posto zakona koji obvezuju naše građane", rekao je Miletić.

"Tko je za ovo odgovoran? Siguran sam da smo i mi u Mostu za ovo odgovorni jer nismo potaknuli naše glasače da izađu na izbore, a odgovorni su sigurno i oni kojima je ovako mala izlaznost odgovarala, a to je HDZ", dodao je.

Pročitajte i ovo Boris Jokić EU izbori 2024 Jokić o rezultatima anketa: "Ako uđe ova lista, uvelike će se promijeniti dinamika u Saboru"

Ustvrdio je da je svaka situacija prilika da se sagledaju stvari i da se krene novim putem.

"Predsjedništvo stranke mora se sastati i donijeti neke važne odluke za sve ono što nam dolazi. Treba reći i da su dosadašnji izbori pokazivali da se rezultati anketa mijenjaju, pa ćemo vidjeti što nam dolazi", rekao je.

Pročitajte i ovo Branko, Split EU izbori 2024 Od ovoga ne može iskrenije: Objasnio zašto nije glasao

Teško mu je, objasnio je, sada znati gdje je Most pogriješio.

"Imali smo najjače ljude na listi. Predsjednik stranke Božo Petrov jasno je vodio cijelu kampanju, imali smo jasan program, imali smo prijedlog o važnosti kršćanske baštine. Očigledno je negdje bio kratak spoj prema biračima. Ljudi nisu doživjeli izbore, ali idemo za kojih sat vremena vidjeti kako će izgledati prebrojeni glasovi", zaključio je.

I Mostov Zvonimir Troskot osvrnuo se na loše rezultate izlaznih anketa.

"Pričekat ćemo konačne rezultate jer znamo da je karakter našeg naroda da idu glasati posljednja dva sata kada se zatvaraju birališta. Na nekim parlamentarnim izborima mandat smo dobivali početkom idućeg dana", rekao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene