Jedan od najzapaženijih govora na skupu održanom u ponedjeljak bio je onaj riječkog vjeroučitelja Marina Miletića, a iako sindikati u njemu ne vide problem, oštro je reagirala Riječka nadbiskupija

Galerija


„Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Štrajkamo zato jer nas opterećuju nepotrebnom birokracijom. Dolje lumeni! Dolje. Štrajkamo zato jer nas svatko, pa i oni koji imaju najviše problema sami sa sobom mogu anonimno prijaviti. Ne želimo anonimne prijave!“ grmio je riječki vjeroučitelj Marin Miletić sa pozornice skupa.

Vezani članci Milan Bandić Bandić ispunio zahtjeve ugostitelja: Ukida im se porez na potrošnju, uskoro novosti i na terasama Hitna pomoć na Festivalu slobode Video incidenta: Na prosvjedu antikoronaša bačena baklja, a vozilo hitne pomoći gađali su bocom

Govor Miletića užario je Trg bana Jelačića i 40 tisuća prosvjednika. A da su upravo to pitanja koja opterećuju učitelje, misle i naši sugovornici.

Profesor matematike i fizike iz Osnovne škole u Kraljevici, Rifat Ramčić, istaknuo je nedostatak kvalitetne tehnologije kao najveći problem.

„S obzirom da sve škole među njima i naša nisu opremljene bežičnim internetom da se možete spojiti bilo gdje u školi, dio posla zato ne možete obaviti bilo gdje u školi nego morate nastaviti doma“ objašnjava Ramčić.

Sindikalna povjerenica SHU-a Vesna Musulin pak uvjerava da nemaju nikakvih problema s prihvaćanjem kritike bilo u kojem smislu odgojno obrazovnog procesa koji se provodi u školama. Ipak, Musulin ističe kako bi bilo fer i da „bilo koji anonimus ima svoje ime i prezime“.

I dok oni u govorniku ne vide ništa sporno, riječka nadbiskupija ogradila se od govora vjeroučitelja Miletića na skupu. U priopćenju kažu da o svom govoru nije obavijestio Katehetski ured niti mjerodavne osobe u nadbiskupiji. Također nije dobio niti suglasnost za službu sindikalnog povjerenika u srednjoj školi u kojoj je zaposlen.

Organizatori skupa ne dijele mišljenje riječke prvostolnice. Tako Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama inzistira na tome da nema „ni jednog slova od kojeg bi se nitko od zaposlenih trebao ograditi od onoga što je Marin Miletić izgovorio“.

A što o svemu kaže sam Miletić, nismo čuli. U SMS porukama poručuje da je zbog svega u kaosu te kako mu treba vrijeme da sabere misli.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr