Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prosvjed u Zagrebu

Pogledajte transparente učitelja: ''Tko štrajka, zlo ne misli'', ''Srušit ćemo Vladu (Kalembera)''

Transparenti na prosvjedu Hrvatska mora bolje (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Transparenti na prosvjedu Hrvatska mora bolje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Transparenti na prosvjedu Hrvatska mora bolje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Transparenti na prosvjedu Hrvatska mora bolje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Transparenti na prosvjedu Hrvatska mora bolje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Danas se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održava veliki prosvjed "Hrvatska mora bolje". Prosvjed organiziraju sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, koji štrajkaju već gotovo mjesec dana. Prosvjednici su na mjesto okupljanja stigli s brojnim transparentima kojima Vladi žele poslati poruku.

Tisuće prosvjetara i onih koji podržavaju učitelje u štrajku, koji se već gotovo mjesec dana bore za veće plaće, u ponedjeljak su stigli u Zagreb na veliki prosvjed ''Hrvatska mora bolje''.

Pročitajte i ovo Prazna učionica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Škole su sad na potezu Nadoknade izgubljenih dana u štrajku: Ministarstvo objavilo datume do kojih će škole maksimalno moći produljiti nastavu Slika nije dostupna ''Završna'' konferencija Mihalinec pokazao tablicu: Sindikalni čelnik čitao obračune plaća onih ''koji nisu dobili ništa jer su izdani''

Prosvjednici su se oko 10 sati počeli okupljati na Trgu Republike Hrvatske na koji stižu s transparentima u rukama.

Maštovitim natpisima na brojnim transparentima prosvjednici premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi žele poslati poruku. ''I Titanic je bolje prošao od nas'', napisali su na jednom transparentu.

''Stolica im gori, prosvjeta se bori'', ''Kada nepravda postane zakon, ustanak postaje obaveza'', ''E, moj Plenki, kad bi nama 6,11 dao, i ti bi se premijerom zvao!'', ''Ne odustajemo! Srušit ćemo Vladu (Kalembera)''. ''Tko štrajka, zlo ne misli'', ''Želim koeficijent kao Njonjo'', ''Tko pod drugim jamu kopa, ide u Bruxelles'' – samo su neki od natpisa na transparentima.

Na prosvjedu sviraju pjesme: ''Pokreni se'' grupe Majke, ''Lupi petama'' Prljavog kazališta i pjesma Damira Urbana ''Ovo nije svijet za nas''.

U galeriji možete pogledati fotografije transparenata prosvjednika koji su stigli na prosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene