Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ DNEVNIKA NOVE TV

Selak Raspudić: "Ne dobiju li građani priliku za upravljanje pandemijom, bojim se da će rasti neredi i prosvjedi na ulicama"

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Marija Selak Raspudić - 3 Marija Selak Raspudić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marija Selak Raspudić - 2 Marija Selak Raspudić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marija Selak Raspudić - 1 Galerija 1/4 >>
Gošća Dnevnika Nove TV u subotu je bila saborska zastupnica MOST-a Marija Selak Raspudić, s kojom je razgovarao Ivan Čorkalo.

Reporter Nove TV Ivan Čorkalo bi je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, gdje je razgovarao s MOST-ovom saborskom zastupnicom Marijom Selak Raspudić.

Ona je kazala kako je interes za potpisivanje peticije za referendum o COVID potvrdama, koju je inicirao MOST bio velik i zahvalila se volonterima koji sakupljaju potpise, kao i građanima, kako bi "konačno preuzeli stvari u svoje ruke u upravljanju pandemijom."

"Potpisuju i cijepljeni i necijepljeni koji glasuju za različite političke opcije. Svima je jedna stvar zajednička, a to je da im je dosta stožerokracije", kazala je Selak Raspudić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna postoje jasne razlike COVID kriza u Hrvatskoj više je pogodila žene nego muškarce: "Jedna od pet žena izgubila je posao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izostanak iz sabora Marija Selak Raspudić pozitivna na koronavirus

Na pitanje zašto je potreban referendum, ako uzmemo u obzir da postoji suglasje oko referendumskog pitanja o ustavnim izmjenama o uvrštavanju pandemije, a drugo pitanje već je zakonodavno riješeno, MOST-ova zastupnica je odgovorila kako je to što se događa s COVID potvrdama protupravno nasilje u RH.

"Plenković je prvo donijeo odluku, počeli provoditi odluku, a tek onda se sjetili mijenjati zakon koji će provoditi tu odluku. Tako nešto je nedopustivo, ne samo zbog COVID odluka kao takvih, nego i zbog demokracije kao takve", rekla je Selak Raspudić.

Na pitanje vjeruje li da će oba pitanja biti potvrđena, gošća Dnevnika odgovorila je kako su oba pitanja napravili u dogovoru s najboljim ustavnopravnom stručnjacima te ne sumnjaju u njihovu kvalitetu. Neovisno o tome što će oni reći, već broj prikupljenih potpisa je referendum prije samog referenduma, a time će građani poslati jasnu poruku, kazala je Raspudić te podsjetila što se dogodilo s referendumskom inicijativom da je 67 godina previše za odlazak u mirovinu. 

"Kada se skupio dovoljan broj potpisa, nije bilo referenduma, nego su promijenili zakon na način na koji je to inicijativa tražila. Ovo je demokracija, a u demokraciji volja naroda je sve", poručila je MOST-ova zastupnica.

Na pitanje koincidira li najavljeni prosvjed za "rušenje Vlade" s posljednjim danom prikupljanja potpisa, Selak je uzvratila kako vidimo što se događa u Europi.

"Mi ne možemo biti sigurni hoće li netko preko noći bez objašnjenja uvesti obavezno cijepljenje za djecu ili odlučiti da će zatvoriti pola naših građana. Zbog svega toga ovaj referendum je jedini legitimni način da se svo nezadovoljstvo građana kanalizira kroz institucije", istaknula je Marija Selak Raspudić, dodavši da građani moraju dobiti priliku za upravljanje pandemijom. Ako se to ne dogodi, izrazila je bojazan da će rasti neredi i prosvjedi na ulicama, što nitko ne bi htio.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr  

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene