Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu do 3 godine zatvora

'On je emotivac i nije srbomrzac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Zdravko Mamić pušten na slobodu, tužiteljstvo je podnijelo žalbu. Traže da ga se, zbog bojazni od mogućeg ponavljanja djela, vrati u pritvor. A njegova obrana zadovoljna je odlukom suda.

Zdravko Mamić po izlasku iz pritvora nije davao izjave. To su mu, doznajemo, sugerirali odvjetnici. No, u sudnici, kažu oni koji su bili prisutni, nije krio sreću i oduševljenje odlukom o puštanju na slobodu. 'Svi znaju da je Zdravko emotivac i je, nekakva takva gesta je bila. Što ukazuje koliko je bio u šoku', kaže odvjetnik Zdravka Mamića Ante Madunić.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac"

>> Zoran Mamić: Nema tu govora mržnje, Zdravko bi isto rekao za Engleza i Francuza

Postupak protiv njega se nastavlja. Tužiteljstvo najavljuje žalbu zbog toga što nije ostao u pritvoru. 'Uz činjenicu da je on dosad višestruko evidentiran, kako za učin prekršaja protiv javnog reda i mira, tako i za učin kaznenih djela, što sve skupa predstavlja osobite okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela', rekla je jučer općinska državna odvjetnica Sineva Vukušić.

Odvjetnici počinju s pripremanjem obrane. 'Kad se to sve skupa slegne, zašto bi sad ležao u istražnom zatvoru? Ima i obiteljskih obaveza, ima zdravstvenih problema, stres, naravno od svega toga skupa. Tako da danas u krugu obitelji pomalo dolazi sebi. Mi ćemo sasvim sigurno ukazivati na to da Zdravko Mamić nije nikakav srbomrzac', rekao je Mamićev odvjetnik Madunić.

DORH Mamića tereti za javno poticanje na nasilje i mržnju. Odvjetnik Veljko Miljević pojašnjava težinu tih optužbi. 'Vi čovjeka morate suditi za pojedino djelo. Državno odvjetništvo je izabralo ovo poticanje na mržnju prema predstavniku državne vlasti, koji je ujedno pripadnik jedne značajne nacionalne manjine u ovoj državi. On je Jovanovića htio uvrijediti, tu nema nikakve sumnje, i uvrijedio ga je', kaže Miljević.

Dokaže li se Zdravku Mamiću krivnja, prijeti mu i do tri godine zatvora. Dok čeka rasplet pravnog spora, Mamića očekuje disciplinska komisija HNS-a. Najstroža kazna bila bi isključenje iz nogometa na godinu dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene